La Biblioteca Encantada: La muerte del cisne - Fernando Lalana biblioteca de woodland

Bibliotecarios:


Archivo

Amigos lectores

Nos han visitado:

Seguir por Email

Afílianos ^_^

Visita La Biblioteca Encantada

Te recomendamos

Te recomendamos
para un correcto funcionamiento del Blog

Nosotras leemos...

Mostrar todo

¡Bisbisea! ;)

Afiliados:

Image and video hosting by TinyPic Visita Amixam. Observaciones de una friki mundana Rapsodia Literaria Midnight EclipseGlitter Photos Devoradora de Libros Fly like a Butterfly
border=Edrielle, Mundo de Letras Visita el blog de Dianna M Marques Mientras Lees Create your own banner at mybannermaker.com! Literatura LGBT



Licencia

Creative Commons License
La Biblioteca Encantada está bajo una licencia de Creative Commons.

martes, 17 de mayo de 2011

La muerte del cisne - Fernando Lalana

Escrito por Lana Drown a las 18:30

Título:La muerte del cisne

Autor: Fernando Lalana

ISBN: 9788420401560

Colección: Alfaguara juvenil. Serie Roja

Año: 2004

Páginas: 224

Precio: 8,50 €






Sinopsis:

Para Elisa no hay nada como el ballet clásico, y a él se dedica en cuerpo y alma. Pero cuando conoce a César, un joven cámara, su vida comenzará a danzar al son de un ritmo muy diferente...

Enfrentadas por el destino dos amigas que comparten anhelos, deseos y esperanzas emprenden rumbos muy distintos en sus vidas...Sin embargo una de ellas hallará el camino de la muerte.



Comentario personal:


Este libro tan curioso cayó en mis manos tras pedir a mis amigas un libro con algún elemento triste. Una de esas épocas extrañas en las que a una le apetece cambiar de aires literarios. Muchas gracias, Amixam, por el préstamo.
biblioteca de woodland

vrouwen zwarte timberland laarzen
knæ høj timberland støvler
timberland stövlar billiga

Biblioteca Angel Gonzalez / Carlos de Riaño Lozano

  • 01:00 - 29 May, 2014
Save this project
Share in Whatsapp
Save
Biblioteca Angel Gonzalez / Carlos de Riaño Lozano
Save this picture!
Biblioteca Angel Gonzalez / Carlos de Riaño Lozano, © Miguel de Guzmán
© Miguel de Guzmán

© Miguel de Guzmán © Miguel de Guzmán © Miguel de Guzmán © Miguel de Guzmán + 28

Save this picture!
© Miguel de Guzmán
© Miguel de Guzmán

From the architect. The library lies in a significantly rectangular plot, surrounded by apartment buildings of no architectural importance. The front façade overlooks the Paseo de Extremadura and a row of trees acts as a thin protection barrier against the incessant traffic flow.

Save this picture!
© Miguel de Guzmán
© Miguel de Guzmán

The site barely determined the design; neither the urban landscape nor the buildings set any patterns. The aggressive environment seemed to lead to an architecture focused on the interiors.

Save this picture!
© Miguel de Guzmán
© Miguel de Guzmán

It is a neighborhood library, with a detailed program previously developed by the city’s cultural authorities, which established the approximate surfaces of the different rooms.

Save this picture!
Longitudinal Section
Longitudinal Section

Libraries of this size work best with two floors and therefore it was necessary to build two levels above the ground. The surface had to be extended with a third underground level to house the utilities and the garage.

Save this picture!
© Miguel de Guzmán
© Miguel de Guzmán

The rectangular volume fits in the available plot and the main access is from Granja de Torrehermosa Street, facing the northwest and the Paseo de Extremadura. The users, once they have gone through security, find themselves in a lobby directly connected with:

- Newspapers and magazines.

- Children’s and young adults’ library.

- Information and loan.

- Meeting hall.

- 24/7 study room.

This last room has an independent access and remains open when the library is closed.

Save this picture!
© Miguel de Guzmán
© Miguel de Guzmán

The above-mentioned rooms are distributed along the perimeter of the floor with windows on the four façades.

Save this picture!
© Miguel de Guzmán
© Miguel de Guzmán

We intended to avoid the view of the impersonal environment that surrounds the building, so we introduced a series of courtyards between the northeast and southwest façades and the streets, in order to limit the perspective from the inside. The courtyards may be used for certain activities of the children’s library.

Save this picture!
© Miguel de Guzmán
© Miguel de Guzmán

From the lobby, spacious enough to hold exhibitions and new book presentations, a staircase or an elevator lead to the top floor and to the most symbolic space, the main section.

Save this picture!
First Floor Plan
First Floor Plan

The hallways of both floors act as an element that divides the different purposes and groups them together in two sections, especially on the first floor, where the rest area, the librarian office, the meeting hall and the restrooms are placed along the southwest façade.

Save this picture!
© Miguel de Guzmán
© Miguel de Guzmán

The main book section occupies the other subdivisions, facing the northwest, northeast and southeast. This room was carefully designed. It receives sunlight all around the outer perimeter, which seems to contradict the traditional light from the north assigned to libraries. We have taken advantage of the large variety of sunlight-controlling glass as a filter with two aims: to avoid the direct impact of sunlight and to act as a translucent screen from the environment. The room consists of two long sections, one accessible to the users with bookshelves and multimedia equipment, and a second one on the upper floor, flooded with sunlight, made of two panes, the inner one with big transparent glass plates and the outer one with screen-printed glass in vertical straps, leveled with the white concrete outer walls, with the same layout that the books on the shelves. The separation between two glass panes allows using the space as maintenance area.

Save this picture!
© Miguel de Guzmán
© Miguel de Guzmán

In the northeast façade the first floor is setback in relation to the ground floor. The first structure is uncovered and creates a courtyard with three windows from the main section of the library. We have followed the same principle as in the lower rooms to protect it from the views.

Save this picture!
© Miguel de Guzmán
© Miguel de Guzmán

The communications module is on top of the two-level white box that we have described. The air conditioning units are on its roof, hidden by the white concrete panes and a horizontal latticework. This way clear and clean roofs can be seen from the nearby taller buildings.

Save this picture!
© Miguel de Guzmán
© Miguel de Guzmán

The project is complete with an underground floor with a garage for fifteen vehicles, space to load and unload maintenance rooms, and staff locker-rooms and restrooms. The access to the upper levels is through a restricted use staircase for the three floors.

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Save this project
Share in Whatsapp

Products:

Wood Concrete

See more:

Projects Built Projects Selected Projects Cultural Architecture Library MadridCultural CenterCulturalSpain
Cite: "Biblioteca Angel Gonzalez / Carlos de Riaño Lozano" 29 May 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/509785/biblioteca-angel-gonzalez-carlos-de-riano-lozano/>
是 否