christinarooth title>christinaroothKvällspromenadIkväll tog jag och Yra och begav oss ner till centralen för att träffa Erica och fina tollaren Flisan för en trevlig kvällspromenad. Jättetrevlig tollare måste jag säga! (Ja, matte också så klart hehe.)Vi tog en promenad ner mot slottet och satte oss sedan på en bänk och pratade hund. Både lillkorven och Flisan skötte sig bra, blev ju lite passivitetsträning där på köpet. En väldigt trevlig avslutning på dagen helt enkelt!   2012-07-31 @ 20:47:26PermalinkHundlivKommentarer (1)Trackbacks ()En taggig boll i rabattenEn vistelse hos svärföräldrarna utan min dator har gjort att jag inte kunnat uppdatera som vanligt men nu är vi tillbaka. Måste säga tusen tack kära ni för era fina kommentarer om vår rally! Idag har det regnat en del på förmiddagen här i Kalmar (enligt rykten i Göteborg med, på söndag åker vi hem och då vill vi hafintväder!) men eftermiddagen och kvällen har bestått av sol. Hundarna och jag spenderade lite tid i trädgården hos svärföräldrarna idag och skogsmark

christinarooth

Kvällspromenad

Ikväll tog jag och Yra och begav oss ner till centralen för att träffa Erica och fina tollaren Flisan för en trevlig kvällspromenad. Jättetrevlig tollare måste jag säga! (Ja, matte också så klart hehe.) Vi tog en promenad ner mot slottet och satte oss sedan på en bänk och pratade hund. Både lillkorven och Flisan skötte sig bra, blev ju lite passivitetsträning där på köpet. En väldigt trevlig avslutning på dagen helt enkelt!       2012-07-31 @ 20:47:26 Permalink Hundliv Kommentarer (1) Trackbacks ()

En taggig boll i rabatten

En vistelse hos svärföräldrarna utan min dator har gjort att jag inte kunnat uppdatera som vanligt men nu är vi tillbaka. Måste säga tusen tack kära ni för era fina kommentarer om vår rally!   Idag har det regnat en del på förmiddagen här i Kalmar (enligt rykten i Göteborg med, på söndag åker vi hem och då vill vi ha fint väder!) men eftermiddagen och kvällen har bestått av sol. Hundarna och jag spenderade lite tid i trädgården hos svärföräldrarna idag och då fick vi besök, konstig taggig boll i rabatten tyckte Teo...   Yra har lite mer självbevarelsedrift och stoppade inte huvudet ända fram på igelkotten men riktigt nyfiken var även hon. Det räckte med en ordentligt nej till Yra medan Teo som är bolltokig inte gav upp i första taget. Suck.   Efter lite kämpande från mattes sida så gick både Teo och herr igelkott helskinnande ur mötet och herr igelkott fortsatte in mot buskarna medan Teo fortsatte ha bostonryck i trädgården.             2012-07-31 @ 20:28:37 Permalink Teo Kommentarer (1) Trackbacks ()

Video

Här kommer en video på vår runda som vi gjorde igår. Som ni kommer se så stannar han upp några gånger för att undersöka de "vita bollarna" hehe. Men som sagt, första gången så vi är nöjda!       2012-07-30 @ 12:45:17 Permalink Rally Kommentarer (3) Trackbacks ()

Rallytävling på Torsås BK

Idag gick vi upp tidigt och förberedde och fixade inför tävlingen, inte lika nervös inför tävlingen som igår så det kändes bra. Packade in Teo, hela hejjarklacken och alla saker i bilen och begav oss mot Torsås BK. Var en trevlig stämning på klubben, träffade lite folk jag kände och värmde upp Teo lite innan det var dags för banvandring. 28 ekipage anmälda och vi hade startnummer 3. Banan var bra tycker jag, mycket vänstersvängar, 2 vänsterspiraler, dubbelslalom, sitt - stå (som vi övat mycket på!) och en del andra skyltar. Sammanlagt 15 skyltar på banan.   Så var det vår tur...   Och det gick bra! Vi behöver nu bara 2 tävlingar till med godkända resultat för att bli uppflyttade i fortsättningsklassen! Vi blev inte placerade men rundan blev godkänd och för att vara första tävlingen för oss bägge någonsin så borde jag vara nöjd. Är ju dock tävlingsmänniska så jag hade ju gärna velat att det skulle gå ännu bättre men det tar vi på nästa! Vår hejjarklack tyckte dock det såg bra ut och av domaren fick vi "Snygg jobbat!" som omdöme. Det som vi fick lite avdrag på var att Teo trodde att de vita "halva bollarna" som ligger vid varje skylt för att visa vilket nummer man är på var en boll... haha. Bolltokig hund som han är så ville han ju såklart lukta så nu övar vi på dom tills nästa gång. Han reste sig och satte sig sedan igen på ett ställe men i övrigt var det en fin runda!     Tack för alla peppande kommentarer, det kommer komma upp en video på rundan senare!     Jag & Teo vid starten.   Yra & hussen var så klart på plats.         Luna hejjade på sin kompis!
              Koncentration!
          2012-07-29 @ 19:13:17 Permalink Rally Kommentarer (6) Trackbacks ()

På väg till tävling

Nu är vi på väg till rallytävlingen med vår hejarklack, håll tummarna för oss!     2012-07-29 @ 07:00:00 Permalink Rally Kommentarer (4) Trackbacks ()

Tränat ikväll

Tack för alla era tips och uppmuntrande kommentarer gällande tävlingen imorgon! Ska verkligen försöka ta det lugnt och se det som kul träning även om det går dåligt. Jag är ju en jäkla tävlingsmänniska så jag hoppas givetvis på bra poäng hehe.   Var ute ikväll och körde igenom alla skyltarna (hussen fick sitta och ropa ut dom) testade också lite olika sätt med uppmuntrandet under banans gång. Jag har ju en korv som väldigt lätt går upp i varv och har väldigt hög energinivå så man kan inte berömma för mycket med visst beröm för då tappar han alla fokus. Gäller att hitta en balans där och tyckte det funkade bra ikväll.   Så nu ska vi ut och ha kul imorgon, vi ser det som träning.   Min fina korv på Öckerö. 2012-07-28 @ 21:05:31 Permalink Rally Kommentarer (5) Trackbacks ()

Tävlingsnerver

Imorgon är det tävling och jag är redan nervös. Herregud hur ska detta gå? Vi har startnummer 3 och bandvandringen börjar klockan 09:00. Hoppas nerverna håller sig i schack..   Nästa tävling var tänkt att vara i Ale den 4/8, alltså nästa lördag. Tyvärr så var det över 60 st anmälda i nybörjarklassen och jag som hade anmält i slutet av maj/början av juni kom inte med som ekipage i lottningen. Skittråkigt. Vi står som reservekipage nr 28, stor idé då! Så den tävlingen blir ju inte av utan efter tävlingen imorgon är nästa den 26 augusti i Mönsterås.     Så nu vill vi ha era bästa tips när det gäller tävlingsnerverna, bring it on!   2012-07-28 @ 14:33:48 Permalink Rally Kommentarer (4) Trackbacks ()

Träningskläder

Idag har jag införskaffat lite ny utrustning till mig för en gångs skull, är dock kläder att använda vid hundträning jag köpt hehe.   Hittade ett par nya träningsskor, en vindjacka och en regnjacka. Vad tycks?         2012-07-28 @ 14:24:08 Permalink New in Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Igår försökte jag uppdatera bloggen flera gången men det funkade inte, den där störiga kossan kom bara fram.. Var det fler än jag som hade problem igår?   Idag har vi hittat på lite andra saker så bloggen har kommit lite i andra hand, blir lätt så på semestern och jag hoppas ni har förståelse för det. Superstort tack till alla som klickar in här varje dag och lämnar fina kommentarer!   Annars idag har jag varit på mitt gamla jobb Kalmar djursjukhus och köpt foder till hundarna och hälsat på lite kompisar. Passade även på med lite valpmys då Elisabet (jobbar som veterinär där) som har kennel Kandansa hade en liten bostonbebis kvar från sin senaste kull . 10 veckor gammal och helt underbar!   Ska försöka uppdatera bättre i morgon! Kram!   2012-07-27 @ 22:08:31 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Träning med luftballong

Idag har det varit den varmaste dagen hittills i sommar så hundarna har inte velat göra många knop under dagen, där av den dåliga updaten idag. Hussen och jag tog och begav oss till stranden en sväng istället. Årets första dopp blev det och det satt riktigt fint, varmt och skönt!   Nu ikväll har vi tränat ute på gården hos mamma & pappa. Platsliggning, fotgående och kontakt med Yra samt blandade rallyskyltar för nybörjarklassen med Teo. Känner att det mesta sitter nu inför tävlingen på söndag och hoppas att det ska gå lika fint då som det brukar göra på träning. Vi fick oväntad störning ikväll att träna till då en stor luftballong dök upp. De låter ju en hel del när de släpper ut gasen men hundarna hade fullt upp med att jobba ihop med matte så jag tror inte ens de märkte av den.           2012-07-26 @ 22:34:08 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Om man får tråkigt

Om man skulle få tråkigt någon gång på semestern så kan man ju bita en schäfer i benet.     2012-07-25 @ 14:54:17 Permalink Yra Kommentarer (3) Trackbacks ()

Medlemskort

Sommarn håller i sig, lika härligt väder idag! Eftersom det blev långpromenad igår istället för spår så ska jag ta och lägga ett nu i eftermiddag istället åt Yra. Kommer bli rally för mig och Teo ikväll med så fort det blivit svalare och imorgon ska vi ta en sväng till Kalmar Brukshundsklubb för att träna.   Tävlingen är på söndag och just nu är jag inte särskilt nervös men det lär komma. Klantiga jag glömde medlemskortet i SBK hemma i Göteborg.. som tur var kunde de i Torsås se att jag var medlem ändå så det var OK att komma utan det haha. Gud vad arg jag hade blivit om jag hade sumpat tävlingen genom att glömma medlemskortet hemma... Så nu är det hårdträning fram tills på söndag! Målet är så klart att ha skoj och prova på tävling men det hade ju varit himla trevligt men en godkänd runda och ännu trevligare med bra poäng!     2012-07-25 @ 14:28:34 Permalink Rally Kommentarer (3) Trackbacks ()

Kalmar Dämme

Tog en härlig långpromenad och njöt av sommarkvällen tillsammans med pappa, Luna, Yra & Ludde som är min brors hund. Teo fick stanna hemma och sällskapa mamma. Blev en runda på ca 1,2 mil så en lagom en innan det är dags att ta kväll. Gick in till dämmet som är ett fint naturställe med våtmark och vandringsplatser här i Kalmar, nästa gång blir det nog en tur runt slottet.   Nu är vi är vi värda lite vila, god natt!               2012-07-24 @ 22:30:55 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Instagram

Glöm inte att vi finns även på instagram nu i sommar om ni vill kika! Crooth heter jag & korvarna där.   2012-07-24 @ 16:11:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur jag gör med blodmjöl

Fick en fråga om hur man gör med blodmjölet. Hur mycket man använder, hur man blandar och så vidare så tänkte förklara det här.   Jag tar en stänkflaska som jag visat i tidigare inlägg och häller i ca 2 - 3  teskedar blodmjöl (färgen ska bli ganska mörk när man blandat) och sedan häller jag i vatten. Stäng sedan korken och skaka flaskan så det blandas ordentligt, då ser du hur färgen blir och om du behöver blanda i mer blodmjöl.   När du sedan ska använda de i spåret så brukar jag droppa i vartannat steg ungefär några/någon droppe, hur mycket beror på hur van hunden är att spåra. Använd några droppar i vatannat steg samt bloda lite extra i starten till ovana hundar. Jag har spårat Yra på både blodmjöl och riktigt blod och har inte märkt någon skillnad att de ena eller andra är bättre. Eftersom jag inte märkt någon skillnad så rekomenderar jag blodmjöl eftersom att du än så länge inte behöver något tillstånd för att lägga spår med blodmjöl.   Hoppas denna förklaring hjälpte, skriv om det är fler frågor!   2012-07-24 @ 15:59:10 Permalink Frågor Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sommar & loppis

Igår så åkte korvarna, jag & hussen ut till hans släkts sommarhus i Nyebo en bit utanför Kalmar. Fantastiskt fint och lugnt är det där, där av den dåliga updaten.   Idag är det riktigt varmt här i Kalmar (lite för varmt för korvarna mitt på dagen) så jag och mamma har varit runt i Nybro och Orrefors på loppisrunda. Finns en jättefin antikbutik i Orrefors som har 50, 60 och 70-tals saker som är hur fina som helst!   Blir bad i poolen för hundarna nu om en stund och ikväll blir det spår!       Mina loppisfynd! (Tack mamma hehe) ett äpple från den fina butiken i Orrefors, är med lock så ska förvara något bra där i och en kanna som jag ska diska till och använda som vas sedan.   Mamma fyndade en fin oljelampa som ska bo i sovrummet som de håller på att renovera.
  2012-07-24 @ 15:49:46 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kalmar

Nu är vi nere i Kalmar hos mina föräldrar, svärföräldrar, släkt och vänner. Kan säga att det är nog korvarna som är mest efterlängtade haha. Korvarna är riktigt nöjda för här man kan man ju springa lösa nästan jämt! Finare väder än i Göteborg är det här så det ska bli skönt med lite semester. Har dock haft ont igen de senaste 2 kvällarna men jag hoppas att lite Kalmattid råder bot på det hehe.   Till korvarnas stora glädje så införskaffade vi en ny barpool frän Maxi för 49 :- så nu kan de bada igen och fiska äpplen. Klart det ska märkas att de är semester för korvarna också!     Lite skeptiska först.. kallt vatten ju.   Mjaa.. okey då!   2012-07-23 @ 10:06:27 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sommar

Underbart väder idag och vi passar på att njuta, hoppas ni gör det också!     Tog fram poolen hundarna hade förra året, dock var det hål i den.. Blir att köpa en ny idag så att de kan bada!       2012-07-22 @ 11:53:42 Permalink Foto Kommentarer (2) Trackbacks ()

Natti!

Nu säger vi god natt. Ska försöka köra ihop en spårguide del 4 imorgon, håll utkik!   2012-07-21 @ 22:46:40 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Kvällspromenad

                  2012-07-21 @ 21:19:06 Permalink Foto Kommentarer (1) Trackbacks ()

Stora korven

Idag har det faktiskt inte hänt så mycket, har mest tagit det lugnt ihop med korvarna. Hoppas kunna speeda upp tempot lite snart igen hehe.   Har fotat en del idag mellan regnskurarna, blev stora korven som fick fotas innan regnet kom. Här kommer lite bilder på min fina kille ♥         2012-07-21 @ 19:15:40 Permalink Teo Kommentarer (1) Trackbacks ()

Luna

  2012-07-21 @ 09:55:04 Permalink Foto Kommentarer (1) Trackbacks ()

Har sluppit huvudvärken

Attackerna med extrem fruktansvärd huvudvärk har jag sluppit hela dagen idag, helt underbart. Håller tummarna för att det fortsätter så här nu! Jag tror att det var den starkare antibiotikan jag fick mot den ihållande öroninflammationen som jag inte tål och att det kan vara den som orsakat detta men det trodde inte läkarna. Jag har i alla fall nu slutat med antibiotikan och huvudvärken är än så länge borta.. hmm. Vi får väl se, håll tummarna!   Gammal bild på mig och en si sådär 6 månader gammal Teo tagen på Stensö, Kalmar. 2012-07-20 @ 22:39:04 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Utställningskoppel

Har fått hem utställningskopplet som Lotta har gjort åt mig. Hur fint som helst, tack snälla du!     2012-07-20 @ 14:06:04 Permalink New in Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag lever

Jag lever! Vi lever!   Tack för alla era fina kommentarer! Läkarna vet inte exakt vad som är problemet men jag verkar ha fått en ovanlig extrem migrän. Dom är dock inte säkra på att smärtan beror på migrän eftersom jag inte har typiska migrän symptom och att smärtan kommer i "attacker". Jag har i alla fall blivit rekomenderad att vara hemma några dagar fram tills min semester börjar och vila. Läkarna tror att det förhoppningsvis ska hjälpa med vila och efter 2 veckors semester ska jag vara tillbaka på jobbet igen.   Känns jättedumt att vart sjuk så mycket när man vet att man förstör för dom på jobbet samt att jag aldrig har varit så här mycket borta från ett jobb innan. Man känner sig jättedum.   Nu hoppas jag i alla fall att detta ska försvinna så att allt blir precis som vanligt med jobb igen för jag trivs ju bra på mitt jobb!   Så nu efter lite frånvaro så kommer också bloggen bli som vanligt igen. Hoppas att alla ni andra mår bra!   2012-07-20 @ 09:15:40 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jahapp

Sitter på akuten på Sahlgrenska, där av dålig update. Hoppas jag får komma hem snart!

2012-07-18 @ 13:59:54 Permalink New in Kommentarer (7) Trackbacks ()

Era biltips!

Nu när jag då blivit med (fått..) en bil så behöver jag er hjälp! Vad är era bästa biltips när det kommer till smarta förvaringar och hundgrejer man inte får missa/behöver ha i bilen? Är ju inte så att vi aldrig haft bil, hussen har ju en bil nu men eftersom det är hans jobbil så har det aldrig gått att ha en massa hundgrejer i den. Denna bilen är ju nu min och kommer i huvudsak användas till mig och hundarna så alla hundgrejer är välkomna att bo i bilen! Haha.   En Mimbur kommer inköpas när jag hittar en bra, tänkte försöka hitta en billigare på blocket men vad i övrigt är era bästa tips?   Teo & Luna tar en paus i mamma & pappas bil under bostonshowen. 2012-07-17 @ 17:09:31 Permalink Tips Kommentarer (6) Trackbacks ()

Fråga om rastning

Elin - Behöver yra rastas oftare när hon löper? Hut ofta rastar du ungefär vid löp och i vanliga fall?  
Hej!   Ja, jag brukar rasta henne oftare när hon löper. De kissar mer när de löper så tycker det är schysst att gör det. Hur ofta jag gör det då och sen i vanliga fall är svårt att säga, beror lite på när vi går upp och hur sent de var ute kvällen innan. Beror också på om vi är iväg och tränar eller gå långrunda och sådant. Men om jag ska tänka på ett ungefär så kanske 4 ggr/dag plus långrunda. När hon löper så lägg på 2 extra kissar ungefär. Hoppas det kan vara till någon hjälp!       2012-07-17 @ 10:52:13 Permalink Frågor Kommentarer (0) Trackbacks ()

Min pärla!

Hände en så sjuk grej idag så blir att mobilblogga här i från jobbet (om det nu funkar, har krånglat länge nu!) Min lillebror ringer mig och frågar om jag kan fixa p-plats hemma vid oss och jag svarar att "jaa det är väl bara att ringa och prata med bovärden" Då svarar min bror med " Bra, för vi är och köper en bil åt dig nu." Liksom VA?! Då har mamma och pappa gått och köpt en bil till mig!! För att jag ska kunna ha en egen bil till mig och hundarna för att kunna köra och träna på klubben, slippa åka spårvagn i typ en timma för varje träning, åka på utställningar och kunna spåra vart jag vill! HUR sjukt är inte det?! Tusen tack mamma och pappa ( och bror min), ni är bäst! Älskar er! Nedan har ni pärlan!

2012-07-16 @ 23:38:09 Permalink New in Kommentarer (11) Trackbacks ()

Massage och stretching för hemmabruk

Den 9/9 så ska jag gå på en heldagskurs som heter "massage och stretching för hemmabruk" på hundens hus. Det ska bli en riktigt intressant kurs som kommer lära en mer om friskvård på hund, hur man masserar, förebygger skador och strechar i samband med träning.   Är praktik med egen hund i kursen som håller på mellan 09:00 - 15:00 och vilken hund passar bättre att ha med sig på en sådan kurs om inte Yra? Haha hon älskar ju verkligen att man pillar med henne. Den kursen ser vi fram emot!   2012-07-16 @ 13:32:51 Permalink Yra Kommentarer (7) Trackbacks ()

Lydnadspass

Idag blåser det som bara den här och öser ner regn emellanåt, hade tänkt att jag skulle ta lydnadspass med korvarna nu innan mitt jobb. Lydnadspass blev det dock men inomhus, hoppas på bättre väder imorgon! Hussen var schysst och tog lite kort på oss när vi tränade. Tycker det gick riktigt bra idag!   Körde lite slalom och spiral med Teo med konerna jag köpte (riktigt bra träningskoner för det priset tycker jag!), inte för att han inte kan det men är ju som sagt bra att öva på alla moment inför tävling tycker jag. Vi tränade även sitt - stå vilket jag tycker går riktigt bra nu i fotposition och så tränade (eller petade rättare sagt) lite mer med raka läggande under gång.   Yra och jag tränade bakdelskontroll, vi har börjat med fotgående och börjar faktiskt få till ett riktigt snyggt samt apportbocken har vi börjat klicka in. Var första gången med apporten idag men hon fattade snabbt vad matte ville! Bra träning med andra ord men imorgon vill vi ju vara ute. Föresten! Klickern jag beställde från Jami är superbra enligt mig. Lätt att klicka och lagom ljud.         2012-07-16 @ 12:57:18 Permalink Rally Kommentarer (1) Trackbacks ()

Inte som man tänkt sig

Jahapp. Hade massa bra hundträningsplaner för dagen och lite inlägg att slänga upp här men istället blev det en tur till vårdcentralen igen. Har ju fortfarande inte blivit riktigt frisk sedan jag var sjuk och nu har jag fått öroninflammation igen.. Så nu har jag fått starkare antibiotika, hoppas det kommer hjälpa.   Har i alla fall hunnit med en promenad i blåsten med korvarna och nu ska jag och hussen strax iväg på grillning och andra trevligheter. Blir som sagt inte så mycket inlägg här idag med andra ord men det förstår ni säkert.   Ha en bra söndag!   2012-07-15 @ 15:16:07 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Lördagsgott

Mmmm, märgben var en riktig hit kan jag säga! Precis som ni tipsat om så vet jag att de kan bli lite dåliga i magen första gången innan de är vana. Har pillat bort de mesta av märgen denna gång så får man "öka" efter hand!   Så nu ligger korvarna nöjda på varsin pläd här i tvrummet. Trevlig lördag på er!       goedkope vrouwenta-oid="50019d209606ee6fa3004d8c" />     2012-07-14 @ 18:31:55 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hundarna i mitt liv

Fick en fråga på frågestunden som jag valde att göra ett eget inlägg om och den löd så här: Det kanske är lite känsligt, men det skulle vara kul att få se och läsa om hundarna i ditt tidigare liv :D Hur var de?  
Självklart kan jag berätta och visa bilder på dom men eftersom de har varit några stycken så tyckte jag att ett eget inlägg passade bättre!    Hundar har alltid funnits i mitt liv från första början. Farmor och farfar föder ju upp schäfer som jag nämnt tidigare och hade när jag var mindre även newfoundlandshundar. Så att hålla på med hund har alltid funnits där för mig. Jag med Stålrotens Billan. Jag hälsar på newfoundlandsvalparna nere i valplådan.  
Mormor och morfar hade drevrar när jag var riktigt liten och de har också betytt mycket för mig då jag nästan jämnt var hemma hos mormor och morfar när jag var liten. Lady & Raja hette deras 2 drevertikar.   Jag med Lady, soffmys!   Den första hunden hemma fanns där när jag föddes. En underbart snäll svart Newfoundlands hane av namnet Karazan Silver Mackintoch "Macki" som var impoterad från England. Han var helt underbar, världsnäll och även den som lärde mig gå. Jag reste mig och tog tag i pälsen på hans rygg och så gick han ett steg fram, stannde medan jag flyttade fram i sidled och sedan tog han ett steg till och så fortsatte det hehe. Han fickt tyvärr somna in då jag var 6 år gammal men var då 12 år gammal, inte illa för en njuffe.   "Hoppas ungen tappar glassen!"  
När jag var 3 år så flyttade Stålrotens Ditte hem till oss. En fantastisk schäfertik som var i från min farmor och farfars uppfödning. Världens bästa psyke och en väldigt bra "jobbhund". Hon fanns med oss tills jag var hela 15 år gammal och det var riktigt ledsamt då hon fick somna in på grund av tumörer i buken, 12 år gammal.     När jag var 6 år gammal köpte mormor och morfar en blandrashund vid namn Zeb. Han var en blandning mellan strävhårig tax och drever, en mycket snäll och duktig jakthund som jagade ända fram tills han var 11 år. Han tränade jag mycket tricks med och lärde honom inkallning med visselpipa. Han fick somna in 13 år gammal på grund av troligtvis en hjärntumör.   Fina Zebbe.      Nästa hund som mamma och pappa skaffade hem tills oss kom ca 1 år efter att vi tagit bort vår schäfer Ditte. Det blev en blandrashund av blandningen rottweiler/dobermann och han fick heta Ozzy. En hund som hade mycket problem med psyket tyvärr. Mycket ångest och rädsla som i fel kombination eller trängda lägen kunde övergå till aggressioner och utfall. Han var väldigt fäst vid familen men var inte glad i annat folk som han även blev stressad av. Hundar funkade han dock väldigt bra ihop med och han fanns hemma hos mamma och pappa när jag köpte Teo. Han har lärt mig otroligt mycket gällande hundars psyke, hur de funkar och vilka egenskaper man vill ha/inte ha hos en hund. 2009 så åkte dock jag och pappa till mitt jobb och lät honom somna in.     Liten pluttig Teo tillsammans med Ozzy på promenad.  
De hundar som nu finns hemma inom familjen och som mina hundar umågs med när vi är nere med familjen är följande skara,     Fantastiska Stålrotens Luna som är en helt underbar schäfer med allt man kan önska sig gällande arbetsförmåga och psyke. Luna bor hos mamma & pappa!      Loffe bor hos mormor & morfar. Han är en blandning mellan strävhårig tax och drever, han är 5 dagar äldre än lillkorven. Loffe är hur snäll som helst och var tänkt till jakt. Han tycker dock inte att jaga är kul...     Ludde är min brors hund som bor ihop med min bror och hans tjej Hannah. Ludde är en blandning av cokerspaniel och cavalier. Han är ca 2 månader yngre än Yra och en riktigt stilig, snäll och trevlig kille.         Den sista i skaran är Stålrotens J-ila som är mamma till mamma & pappas Luna. Hon bor hos farmor och farfar och är Teos favorit. Teo har umgåtts med henne sen han var 8 veckor och ibland funderar man på om Teo tror han är en schäfer haha.. Underbart psyke och egenskaper hon också!     Ett långt inlägg men hoppas det kan vara lite kul att läsa! 2012-07-14 @ 17:31:54 Permalink Frågor Kommentarer (3) Trackbacks ()

Svar på frågorna från frågestunden

En hel del frågor har trillat in, kul! Så här kommer svaren!   Den där Hunddagboken verkar väldigt intressant..! Vart var det du beställde den ifrån igen? - Om du menar den där jag designade själv med bilderna på Teo och Yra på så kommer den från Personligalmanacka.se!  

Har Boston Terriers underbett? - Bostonterrierna ska ha saxbett eller underbett. Teo har saxbett medan Yra har underbett. Underbetten får dock inte vara så "stora" så att tungan hänger utanför eller munnen inte går att stänga så att tänderna syns hela tiden.

 

Vad tycker du att man bör tänka på om man ska skaffa en hund på foder (oavsett hel eller halv foder)? :) - Jag tycker att oavsett hel eller halvfoder så ska man tänka igenom beslutet noga. En del känns mer som att de vill ha en hund på halv eller helfoder för de tror att man får hunden "gratis". Att vara fodervärd innebär dock stort ansvar, man ska meritera hunden (vilket man själv betalar), man ska vara beredd att "lämna" bort sin hund under valpning och parning och tiden tills valparna flyttar, samt ha en nära kontakt med sin uppfödare. Så man borde tänka på om man har tid och pengar till att göra detta samt vara nogra med val av uppfödare eftersom man kommer ha en sådan nära kontakt med personen.

 

Har du planerat något specifikt namn till den ev. kommande tiken (yra-valp)?? - Ja lite smått men inget som jag fastnat för. Ska ju vara något som passar ihop med Teo och Yra, gärna inget supervanligt och inget typiskt hundnamn som "Molly eller Fiffi" om ni förstår vad jag menar hehe. Kom gärna med förslag!

 

Teo & liten Yra första kvällen ihop.

 

Teo och Yras sämsta och bästa sidor? - Okey, om vi börjar med Teo då. Teos sämsta sidor är att han av en del som inte är vana vid väldigt "högenergi" hundar kan uppfattas som "jobbig". Han är väääldigt högenergi och kan lätt bli väldigt stimmig om det är folk som inte kan låta han vara utan ska pilla på honom hela tiden. Han är också hunden som lyckas med allting udda som att sätta gräs i halsen så man får åka till veterinären eller bli allergisk mot knott och svälla upp hehe. Hans bästa sidor är också hans energi! Han älskar att jobba och tycker det är såååå kul! Sen så är han så himla snäll mot alla hundar (förutsatt att dom inte äter på honom), lite för snäll ibland.
 Yras sämsta sidor är hennes jaktintresse som är ganska högt, men det är ju bara att öva och öva på det så. Sen så älskar hon alla människor lite väl mycket ibland haha.. Hennes bästa sidor är att hon är så himla enkel att ha och göra med och hennes fantastiska arbetsegenskaper.

 

Hur skulle du kort men informativt beskriva rasen BT? - Pigg, mycket hund i liten kropp, lättanpassad (slappnar av bra när det behövs och taggar igång när det är dags för det), smidig pälsvård, aktiv kompis, människokär, sällskaplig, vill hänga med på det mesta och vacker.

 

Teo & kompisen Klinga.

 

Det är ganska ofta man möter på "odågor" till hundar. Hur tycker du den generella människors syn på fostran är? - Tycker det är väldigt olika och ibland väldigt olika beroende på vart man bor. När det kommer till "odågor" som springer lösa så är det tyvärr väldigt många som har en lustig syn när det gäller att ha hunden lös.
 Är många då som enligt mig har en konstig syn på att alla hundar ska hälsa hela jäkla tiden. Vad får hunden ut av att hälsa på en vilt främmande hund i 3 minuter som vi antagligen aldrig kommer träffa igen?

 

Vad tycker du är roligast med utställning? Vad är det som gör att du håller på med det? - Allt! Utställning är framförallt ett superbra sätt att knyta nya kontakter på och lära sig mer om rasen. Tror dock man måste vara lite tävlingsmänniska för att vilja hålla på med utställning. Det funkar inte att man går hem och är helt nedslagen bara för att det gick dåligt en gång utan man får istället tänka "nästa gång, då jäklar!" Jag tycker det är det är himla skoj just för att man är ett team med hunden som i precis vilken annan sport som helst.

Det krävs massor med träning ihop och massor av träning för mig. Jag tycker det är kul att utvecklas, bli bra på att ställa mina hundar och även andras, lära sig hur en hund funkar anatomiskt med alla vinklar, i rörelse och annat som man får tänka på. Det är roligt att träffa bekanta och kompisar som man annars kanske inte träffar så ofta på grund av vart man bor i vanliga fall, åka till olika länder och hela tiden förbättra sig själv när det kommer till att visa upp hunden för domaren. Jag har som mål att ha hundar som både är snygga och funkar att jobba med.

 

Jag med Yra i Kristiansand, Norge.

 

Jag kom och tänka på en sak gällandes viltspår… Hundar är tyvärr inte alltid de klokaste när det kommer till deras egna säkerhet :P Tycker du att det finns en risk att de kan speeda iväg på vanliga skogspromenader om de får upp spår på rådjur? (utan sitt spårsele på) Vad säger tränarna för att förhindra detta? - Ah du tänkte om man har hunden lös och den sticker iväg efter spåret för att den är van att spåra? Det handlar helt och hållet om lydnaden. Spåra får man göra när sele och lina åker fram och signalerar jobb medan man annars när man är lös håller sig hos matte/husse. Det är en träningssak och gäller bara att jobba på lydnad och inkallning. En del hundar blir faktiskt "enklare" med detta när de får spåra i vanliga fall eftersom att de då får utlopp för själva spårningen när man just gör det och då inte har samma behov att sticka iväg när de är lösa och spåra.

 

Hundhobby och karlar… Din karl verkar riktigt schysst och följer med dig på hundaktiviteter :D men lägger han själv ner tid för aktivering? :D Jag frågar bara för att min egen karl verkligen älskar hundar, men han har dem mest för sällskap och vänskap, och låter mig göra allt annat jobb. Är det också hans hobby att aktivera dem? - Hehehe, känner igen det där. Gusten har aldrig i hela sitt liv haft hund innan han träffade mig. Han ville ha en när han var liten men hans mamma är allergisk (dock funkar mina bra faktiskt!) Gusten har lärt sig allt i princip under tiden vi varit tillsammans. Teo hade jag ju redan när jag träffade Gusten så Yra var "hans" första valp. Han älskar hundarna, har lärt sig mycket, hänger oftast med på vad jag pratar om hehe och är duktig med hundarna.

Han följer med på aktiviteter då och då men oftast inte faktiskt.
Visst kan han hänga med på en utställning som är nära och så klart hänger han med och kolla när jag och Teo ska ut och tävla första gången men det är inte hans "favorit hobby" hehe. Oftast stannar han hemma men promenader då och då hänger han med på. Träna hundarna gör han inte, det är jag som gör allting med dom i princip. Gusten är nog mer som din karl och vill ha dom för sällskap och vänskap. Hans drömhund är en engelsk staff man han har insett jobbet som jag lägger ner på mina samt att det lär nog finnas gott om hundar att "gosa" med här hemma ändå... hehe.

 

Gusten däckad i sängen med bägge korvarna.

 

2012-07-14 @ 16:48:50 Permalink Frågor Kommentarer (2) Trackbacks ()

Märgben

Har köpt hem märgben och ska ge korvarna. Har faktiskt aldrig gett dom märgben innan, är det något era hundar fått eller brukar få?   2012-07-14 @ 15:36:03 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Kram

2012-07-13 @ 18:46:00 Permalink Teo Kommentarer (3) Trackbacks ()

Nya grejer

Yey! Nu har jag fått hem grejerna som jag beställde till hundarna/mig. Synd att man jobbar i natt annars så hade jag suttit med huvudet i rallyboken hela kvällen.. Den verkar himla bra!   Har inte hunnit testa de andra grejerna än mer än klickern. Verkar himla smidigt med bra ljud i den faktiskt. Så än så länge är jag nöjd, återkommer med mer info om vad jag tycker om boken och konerna så fort jag hunnit undersöka de närmre!   Föresten, svaren på frågestunden kommer imorgon. Passa på att fråga nu!         2012-07-13 @ 14:23:20 Permalink New in Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fredag

Nu har valpspekulanterna åkt och 2 trötta korvar ligger nu utslagna här hemma. Kan säga att de gjorde verkligen reklam för sig och rasen hehe. Supertrevlig familj som var här hemma och hälsade på, tror det blir jättebra! Lugna, sansade, pålästa och djurvana barn. Väldigt trevliga!   2012-07-13 @ 13:58:02 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Frågestund

Ja, som bilden säger så kör vi nu på begäran en frågestund. Fråga på!   2012-07-12 @ 17:36:00 Permalink Frågor Kommentarer (7) Trackbacks ()

Torsdag

Håller på och städar och fixar här hemma, ska bege mig till jobbet om si sådär 2 ½ timma. Korvarna är duktiga städhjälpare som vanligt. De håller en sällskap i de rum man städar i, övervakar dammsugaren och ser till så att den nybäddade sängen håller för korvhopp. Perfekt ju!   Imorgon kommer de allra första valpspekulanterna hit från Uddevalla för att träffa korvarna. De är intresserade av en bostonvalp från Yra och de har aldrig träffat någon boston innan. De är ju inte direkt så vanliga så man lyckas springa på en ute på varje promenad precis. Är en hel familj som ska komma hit för att klämma, känna och ställa frågor. Ska bli trevligt!     2012-07-12 @ 14:32:08 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Utställningskoppel "Tuff Enough"

En kompis till mig (som för övrigt har världens underbaraste amstaff!) har börjat sälja egendesignade utställningskoppel. Hon är jätteduktig och kopplen är hur fina som helst! Så tänkte tipsa er om dessa, tål även stora hundar som amstaffs i ringen. Kopplen går under namnet "Tuff enough".   Kontakta mig om ni är intresserade så hör jag av mig till henne!       Och så här ser mitt koppel ut som jag kommer få hem snart,   2012-07-11 @ 22:56:43 Permalink Utställning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nytt koppel & promenader

Ett nytt koppel till Teo blev det när vi var iväg som shoppingsällskap åt Gabbi, Nixon & Edwin! Så nu slipper Teo ha rallykopplet hela tiden hehe. Kollade på en mindre snakekedja till Yras utställningskoppel också men ska nog beställa ett på internet istället.   Har tagit 2 långpromenader med hundarna också så nu är man lagom mör i kroppen, känns att man har jobbat natten som varit så nu ska vi ta kväll!   Föresten, tog en bild på lillkorven när hon låg utslagen efter promenade i gästrummet och kom att tänka på hennes mamma. Är dom lika eller vad? Vad tycker ni? Hehehe. Meja på översta bilden och Yra på nedersta.    
skogsmark

botas forestales navales
woodland pro
ティンバーランド銀行のログイン

Hagtorpet

Om trädgård, natur, miljö och hållbarhet

torsdag 4 februari 2016

Blommande buskar

Förutom alla Rhododendron har jag inte så många blommande buskar i trädgården.

Många buskar kräver ordentligt med utrymme men framförallt behöver de regelbunden beskärning för att inte bli för yviga och spretiga och jag besitter inte den ädla konsten, är alltför feg med sekatören och så tycker jag det är särdeles svårt att bestämma formen - borde gå en beskärningskurs...

Men några finns det som jag gillar, bl.a. Fothergilla major stor häxal. En surjordsväxt som lämpar sig väl i samplantering med t.ex. Rhododendron. Förutom vacker blomning i maj får den också vackra höstfärger på bladen.Enkianthus campanulatus klockbuske översållas med vackra små klockor under försommaren.Den här lite speciella busken som ger ett exotiskt intryck är relativt ny i trädgården, mitt minne säger att den planterades för fyra? år sedan. Den är kraftigväxande, kan nå en höjd på 2m så efter första året fick jag flytta på den då den växte ur sin plats. Calycanthus x raulstonii `Hartledge wine´ ( syn. Sinocalycanthus) är en korsning mellan amerikansk och kinesisk kryddbuske, lång blomning under försommaren.


R. `Persil´ och R. `Satan´, lövfällande Rhododendron är en effektfull kombination när de blommar på försommaren. `Persil´ slår ut några dagar före `Satan´ men de hinner ändå få en blomningstid tillsammans - doften sprider sig i hela trädgården.R. `Persil´ i närbild med den karakteristiska gula fläcken i blomman.


11 kommentarer:

 1. Marit Sønstebø4 februari 2016 18:02

  Så mange vakre blomstrende busker du har! Fothergilla er utrolig flott :)
  Persil er også så ren og fin! Den har jeg alltid likt.

  Ha det godt!

  SvaraRadera
 2. Karsten F4 februari 2016 20:41

  Hej Gunilla
  Du har bestämt ett ganska så bra urval av blommande buskar.
  Och flera, för mig, okända arter!

  Tack för inspirationen!

  Och ha en trevlig kväll.

  SvaraRadera
 3. Elna Slot5 februari 2016 04:11

  Jeg synes fothergilla er en fantastisk smuk busk. Den har de flotteste blomster og nogle fantastiske høstfarver. Du har nogle spændende buske.
  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 4. Carita och Bertel5 februari 2016 10:41

  Nu längtar jag verkligen efter den här blommande tiden när jag ser dina vackra bilder. Vi köpte en Fothergilla major Blue Shadow förra året med riktigt blåtonade blad. Hoppas att den klarat vinter. Jag vet inte om den får lika vackra höstfärger. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 5. marie5 februari 2016 13:51

  Først og fremmest er det utroligt smukke billeder, du viser af dine spændende buske. Fothergilla har jeg især beundret med høstfarverne, men du viser jo, at den også er virkelig smuk i blomst.

  SvaraRadera
 6. Trädgård i Torslanda5 februari 2016 14:09

  Fina buskar och de är såå lagom i storlek. Har för lite surjordsområden inser jag men det kan man ju jobba på.
  Helene

  SvaraRadera
 7. Ölandsvindar5 februari 2016 16:33

  Oj, vad jag önskar att jag åtminstone hade någon surjordshörna i trädgården. Men man kan inte få allt. Jag har några blåbär i baljor med surjord. Jag kanske skulle testa med någon liten rhodondendron också.
  Trevlig helg /Kerstin

  SvaraRadera
 8. Trädgård På Djupet8 februari 2016 11:31

  Så fina buskar, och så fint det ser ut hos dig! Häxalen gillar jag skarpt, men har ingen ännu...måste ju skaffa. Tål den skugga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla Teckenberg8 februari 2016 14:35

   Kanske inte helskugga men halvskugga eller vandrande skugga går utmärkt.

   En mycket vacker buske är det men man ser den sällan i trädgårdar, kanske oupptäckt?

   Radera
  2. Svara
 9. Martin12 februari 2016 06:11

  Der viser du en busk jeg ikke har sett før Gunilla.
  Enkianthus skal jeg kjøpe hvis jeg kommer over den. Veldig vakker !

  SvaraRadera
 10. Nora13 februari 2016 13:32

  Häxalen och Klockbusken har jag också och jag kan bara hålla med dig om att det är riktigt trevliga buskar!Jag har inte vågat mig på lövfällande Rhododendron även om jag är sugen på att skaffa några. Men eftersom vi har besök av hjortar och rådjur ibland så måste jag först hitta en plats för dem där de är skyddade. Vi får väl se om jag lyckas - blir bara suget tillräckligt stort brukar man kunna hitta lösningarna också :-)

  SvaraRadera
Lägg till kommentar
Läs in mer...

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida