tågvagnar att klippa ut - för billiga

tågvagnar att klippa ut

Hur du använder elektriska hårklippningsmaskiner att klippa en Shih Tzu hår

timberland laarzen onlines="byline"> December 20

Hur du använder elektriska hårklippningsmaskiner att klippa en Shih Tzu hår


Sedan håret på din Shih Tzu växer ständigt, krävs regelbunden grooming. Som sällskapsdjur ägare, måste du borsta och kamma din hund dagligen att undvika mats och morra. När håret börjar bli för lång, blir en klippt nödvändigt. Med övning kan du känner dig bekväm med elektriska hårklippningsmaskiner för att klippa din Shih Tzu hår.

Instruktioner

• Börja grooming av tvätta din hund och skölja väl. Handduk torka och blås torrt ditt husdjur. Om du kan få en kam genom din hunds hår efter badet och torkning, du är redo för klippt.

• Raka de privata områdena av din hund med #10 blad. Detta inkluderar rakning ett litet område runt ändtarmen för god hygien.

• Ändra bladet till ett #30 blad. Lyfta varje tass och raka överflödig päls under hundens trampdynor noggrant. Använd din elektriska hårklippningsmaskiner under ögonen till toppen av näsan med samma blad. Vara noga med att inte komma nära ögonen.

• Välj bladet av ditt val att börja klippt. De vanligaste blad är #7 eller #5 blad. Stå bakom din hund och börja rakning ner på baksidan från halsen till basen på svansen. Använd lätt tryck och Klipp håret i riktning mot hårväxten.

• Använd en svepande rörelse nedåt på varje sida av din hund. Lyft din hund upp och omsorgsfullt rakar bröstet och magen området. Mellan varje rakning rörelse, Använd din pensel för att borsta hundens hår bakåt och raka igen. Upprepa processen tills du får önskad effekt över hela hundens kropp. Håret bör alla se även med något hår som sticker ut.

• Följa hårväxt och formen på benet att raka håret på varje ben av din Shih Tzu. Tillbaka borste och fortsätta att använda din rakapparat för att klippa håret på benen tills ingen ostyriga hår syns. Att borsta betyder håret helt enkelt att borsta bakåt mot tillväxt av hår.

• Lägga till en snapin-på kam #2 på #30 bladet att trimma håret på toppen av huvudet. Använda den i riktning mot hårväxten, och bakåt också. Detta bildar den längden och formen på den övre knuten på hundens huvud. Även trim uppåt runt halsen i ansiktet.

• Scissor runt varje fot på din hund att göra ett snyggt utseende, sfäriska fot.

• Trimma runt varje sida av ansiktet i form av en halv måne. Börja med att klippa bakom örat och mot nacken. Använd en kam till baksidan kamma pälsen medan trimning att få en jämn linje på båda sidor av ansiktet och blandas in i hakan.

• Kamma varje öra ut och klipp med sax till längden som du önskar utan att klippa örat själv.

• Det sista steget till din hunds hår cut är att ta tag i svansen på sin spets och vrida päls. Håll den pälsen med fingrarna och klipp en rak linje på att spets utan att klippa svansen själv. Håll spetsen av svansen igen medan pälsen som hänger ner och trimma en jämn linje på båda sidor.

Det bästa sättet att klippa laminat bänkskiva

Det bästa sättet att klippa laminat bänkskiva


När du installerar en bänkskiva i laminat, är det nödvändigt att skära bänkskivan till storlek och skär ut hålet för diskhon. Det bästa sättet att skära en bänkskiva i laminat är med plywood blad i ett pussel. Laminat bänkskivor har ett laminat blad tryckte över press styrelse i de flesta fall. Plywood bladet skär genom laminat och trä med lätthet utan den skadliga splittra du får när du använder en vanlig trä blad.

InstruktionerPlacera maskeringstejp över det område du vill klippa. Detta skyddar laminat från repor samtidigt sågning. Spåra konturerna av ditt projekt med en blyertspenna över bandet. Om du installerar en diskbänk, Använd mallen tillverkare eller diskbänken sig i placeringen av maskeringstejp och ritning skära linjen.Borra hål på de fyra hörnen av dispositionen med hål såg, om styckning bänkskivan för en diskbänk. Detta ger dig en öppning att infoga jigsaw bladet.Installera en fin tand plywood kniven i din sticksåg. Till skillnad från en vanlig trä blad, kommer fin tand plywood bladet inte splittra trä eller laminat.Skär två sida bitar av diskbänken hålet, om du er klappanden för en diskbänk. Om du är att skära av i slutet av bänk, be en vän att hålla i slutet som du skär genom för att undvika att splittra bit som du slutför snittet.Fäst en bit av trä som är bredare än diskbänken cutout i utklipp delen av bänk med 4-tums träskruvar. Ändarna av styrelsen bör överlappa sidorna som du bara klippa. Detta förhindrar cutout faller när du är klar skär hålet.Skär toppen och botten av diskhon cutout med pusslet. Lyft i styrelsen om du vill ta bort cutout från diskbänken.Slipa sidorna av den avskurna delen med 220-slippapper för hand för att jämna ut kanterna.

Hur du använder sax för att klippa en mini schnauzer

Hur du använder sax för att klippa en mini schnauzer


Bland verktyg som behövs till ordentligt groom en dvärgschnauzer är sax. Används tillsammans med clippers, ge sax arbetet med nödvändiga detaljer att polska snittet av din dvärgschnauzer. Vass sax är väsentliga för en bra klippa; Matt sax kommer vik håret istället för att skära den. Amerikansk miniatyr Schnauzer klubben rekommenderar du köpa kvalitet sax som billiga saxar inte varar särskilt länge. Din sax bör vara platta sax och din nedskärningar vinklade.

Instruktioner

• Tillämpa skulptera mousse och några krita till pälsen av din dvärgschnauzer. Skulptera moussen minskar statisk som kan störa att få ett rent klipp. Kritan ger dig mer kontroll när du använder din sax. Med hjälp av krita kommer tråkig din sax snabbare, men det kommer ge för en ren trim.

• Trimma huvudet av din dvärgschnauzer genom att följa korn av hårväxt. Börja med att trimma ovanför ögonbrynen, väg tillbaka mot skallen mellan öronen. Trimma mellan ögonbrynen och varje öra genom att hålla tillbaka örat medan du skär i en nedåtgående riktning. Sedan, trimma efter kindbenet till örat. Håll om skägg medan du trimma från skägg ner på sidan av halsen går under öronen. Hålla din hunds huvud upp och trimma från slutet av skägget ner. Trimma ögonbrynen till halva längden av din hund nospartiet.

• Trimma din hunds päls över sin kropp jämnt efter korn av din hunds hår. Du kan lämna en kort kjol hela vägen runt din hund om så önskas.

• Trimma håret runt benen på ett cirkulärt sätt med saxen pekar nedåt för att uppnå en tabelluppställning effekt. Följ böja i bakre benen av klippning i en liknande kurva. Trimma de långa håren mellan tass madrassera.

• Trimma längden på svansen efter riktning mot hårväxten. Var försiktig när du trimmar spetsen av svansen så du inte av misstag skära spetsen på din hunds svans. Om du gillar hur det ser ut kan du lämna en liten Frans vid basen av svansen.

• Trimma håret på hundens bakre änden av scissoring från sidorna till central-linjen under svansen. Trimma håret på din hunds mage från könsorganen upp till naveln.

Hur till besluta om att klippa håret i en Pixie frisyrDen "pixie" frisyren heter så för sin korta, lekfull form. Det är mycket kortare än andra kvinnors frisyrer, vilket gör den idealisk för dem som vill ha ett lättskött utseende som kommer att föra dem från dag till natt. Medan många kvinnor ser bra ut med en pixie frisyr, finns det vissa ansikte former som formatmallen pixie inte är ett komplement.

Instruktioner

• Dra ditt hår tillbaka tätt från ditt ansikte i en hästsvans. Klipp upp eventuella överskridanden hår, ta bort det från halsen eller runt kinderna. För många kvinnor, medellång till lång hår ger en känsla av komfort - det kan skapa en mer balanserad ansiktsform eller gör individen ser smalare. Om du är bekväm utsätta här mycket av ansikte och hals, dock kan en pixie frisyr vara rätt för dig.

• Bedöma din ansiktsform. Pixie hårklippning smickra några ansikten mer än andra. Till exempel kan smala ansikten med uttalad kindben brukar bära en pixie skära mycket väl. Rundare ansikten med mer subtila dragen tenderar att se ännu mer runda med en kort, tight frisyr. Ovala ansikten kan vanligtvis bära någon frisyr, särskilt om enskilde har en lång hals.

• Överväga hur mycket tid du vill spendera styling håret varje dag. En pixie frisyr är mycket lågt underhåll. För många kvinnor krävs det ingen styling. Bara tvätta, lägga till en touch av produkten och låta det självtorka. Andra kan kräva några minuter med en plattång eller kam för att uppnå önskat utseende. Oavsett, tar det mycket mindre tid att styla detta hår än långt hår. Detta bör vara en fråga om du letar efter en enkel look som inte kommer att ta upp för mycket av din tid.

• Överväga hur mycket pengar du kan investera i rutinmässiga touch-ups. Pixie frisyren kommer att växa ut och kräver regelbunden trim att upprätthålla. Om ditt hår är tjock, behöva du också investera i razor nedskärningar att hjälpa den att lägga ordentligt på huvudet, i stället för växer utåt. Kvinnor med längre hår kan allmänt komma undan med att vara en vecka eller två bakom på en trim, medan kvinnor med pixie nedskärningar kommer att behöva vara flitigare med sina trimning planer.

Hur att klippa klorna på skäggiga drakarSkäggiga drakar i fångenskap har inte möjlighet att bära ner naglarna, så naglarna kan vara knivskarpa. Detta kan göra din drake svårt att hantera, och om två drakar delar en bur, de kan skada varandra, vilket kan leda till infektion. En snabb spik trim hjälper se till att du och din skäggiga drake kan njuta av scratch-fria tid tillsammans.

Instruktioner

• Ta din skäggiga drake till veterinären för deras mycket första spiken trim, så du kan se hur det ska göras. Medan du är där, köpa katt nagelklippare och blod-koagulering gel eller pulver att använda hemma.

• Söka hjälp från en vän att hjälpa hålla din drake när du trimmar sina naglar. Om draken inte är vana vid att ha sina naglar klippta, det kan våndas runt och att ha någon att förhindra ödlan får bort kan vara till stor hjälp.

• Titta på drakens naglar och bestämma där slutet av nagel tipset är. Slutet blir smala och spetsiga. Det finns en ven som går genom var och en av drakens naglar, och om du skär för mycket, du kommer att orsaka blödningar. Du vill klippa bort bara toppen på nageln.

• Använda katt clippers, trimma bort bara slutet av nageln. Om draken blöder, ska du sätta en blod-koagulering agent på området omedelbart.

De bästa verktygen för att klippa 20 gauge plåt

De bästa verktygen för att klippa 20 gauge plåt


Plåt är en billig, lätt och slitstark material som ofta används för att göra datorlådor, ugnar, elektriska kapslingar och andra apparater. Täcka belägger med metall mäts med mätare, som hänvisar till tjockleken på metallen. Ju högre gauge nummer, ju tunnare plåt. Du kan klippa, skeva eller borra genom plåt med hjälp av ett antal verktyg.

Borrmaskiner

En borr är ett handhållna verktyg som skär genom plåt via en utbytbara borr roterande rörelse. Diametern på borr avgör storleken på hålet. En borr som kallas en hål såg, kan i huvudsak en rund sågklinga, skapa större hål. Kanterna på borr är tandade, som genomborrar 20 gauge plåt med sina roterande åtgärder.

Shear

En skjuvning består av ett långt blad används för att tränga igenom och skära metall. Saxen kan komma i många typer, från fotmanövrerad saxen till hydrauliska eller pneumatiska klippsaxar och manuell saxen. I foten och manuell saxen producerar individen den ansträngning som orsakar saxen pierce och klippa plåt 20 gauge. Hydrauliska och pneumatiska klippsaxar släpper olja eller luft mellan kolvar som stimulerar skärförloppet. Många typer av saxen är lämpliga för olika typer av plåt mätare. Kontrollera med skeva tillverkaren för information om verktyget kan skära genom 20-gauge plåt.

Såg

Nästan alla typer av såg kan skära genom 20-gauge plåt. En såg är ett verktyg med sågtandade blad. Bladen är normalt relativt stor att rymma tjocklek och storlek på plåt. Några exempel på såg verktyg som används för att skära igenom plåt Handsågar, tabell sågar och Cirkelsågar. En bågfil har en lång ram och fina, sågtandade tänder; operatören skjuter och drar den fram och tillbaka för att göra nedskärningar. En tabell såg har en cirkelsåg klinga drivs av elmotor för att skära igenom ytan av plåt. En cirkelsåg skär via en roterande cirkulär klinga.

Tenn Snips

Tenn snips liknar sax men är mycket starkare. Medan de flesta är manuell, kan elektriska och pneumatiska tenn snips underlätta kapning plåt. Tenn snips producera långa och raka snitt. Du kan lyfta plåt från snittet som du skär med tenn snips ända ner plåten att producera en rak linje.

Hur man använder en RotoZip att klippa former

Hur man använder en RotoZip att klippa former


Bosch tillverkar det mångsidigt RotoZip verktyget för att skära ut detaljerade mönster lätt. RotoZip är små och kan gå i någon riktning att skära ut former, cirklar och någon fri form design du önskar, till skillnad från sågar som endast rör sig i en riktning i en rak linje. Träarbetare använda detta verktyg för att skära intrikata former av plywood för julpynt ska visas i en gård.

Instruktioner

• Placera ett ark av plywood mellan två sawhorses att stödja varje ände. Du kan rita en figur på plywood freehand eller spåra ett papper eller trä mönster på ytan. Håll mönstret på plats med en hand och spår runt den med den andra.

• Tryck och håll skaftet Lås-knappen som är leta upp på höger sida av RotoZip. Vrid den hylsa mutter och axel på verktyget tills låsa engagerar sig och visar det inte längre. Placera en skiftnyckel på collet muttern nedan lite och vrid den moturs för att lossa muttern. Sätt in lite i collet muttern och dra åt muttern medsols.

• Sätt in en skruvmejsel i baksidan av djup guide skruven. Vrid den moturs för att lossa den och låta guiden djup att flytta upp och ner över biten. Placera RotoZip på plywood med lite på ytterkanten. Skjut guide upp eller ned för att placera spetsen på lite så det handlar om 1/8-tums lägre än botten av plywood. Dra åt skruven medurs med en skruvmejsel för att hålla den djup guiden på plats.

• Skjut strömbrytaren till "Jag" att vända på RotoZip. Stå framför plywood, placera stödlinjen bredvid plywood och försiktigt vägleda lite i trä. Guide verktyget för rätten att följa linjerna i formen. Fortsätta skära formen i samma riktning även om du behöver gå till en annan sida av plywood för att nå. Rätt riktning blir moturs från utgångspunkten för arbetet framför dig.

• Skär den kompletta yttre formen av plywood och avsluta sedan kanten av plywood med RotoZip. Gör interiör cut outs på former av störta RotoZip rakt ner i trä och efter dina rader. Skjut strömbrytaren till "O" stoppa verktyget och vänta lite att sluta slå. Dra verktyget rakt upp och ut ur en inre skära.

Att göra en Styrofoam båt

Att göra en Styrofoam båt


Frigolit är ett bra material för att göra leksak båtar eftersom det flyter lätt. En båt att göra aktiviteten kan avnjutas av barn i alla åldrar. men bör en vuxen förekomma eftersom skära styrofoam båten bas och konstruktion papper seglet kan vara farliga för små barn. Barnen kommer att njuta av att bygga och segla sin båt. Uppmuntra en grupp av barn var och en göra sina egna båtar och tävla dem över deras vattenfyllda, plast behållaren sjön. Vatten kan plaska under denna verksamhet, så kan det vara bäst att slutföra denna hantverk utomhus.

Instruktioner

• Åtgärd och markera en rektangel på styrofoam som mäter 10 inches av 5 inches. Klipp ut styrofoam rektangeln.

• Forma ena änden av styrofoam till en triangel till fören på båten. Använd kniv eller sax för att klippa bort överflödigt styrofoam. Skär en liten skåra i den andra punkten på fören, ca 1 tum med eggen.

• Peta ett hål i centrum av styrofoam med kniv eller spetsen av saxen. Placera ett dricka sugrör i hålet.

• Skär en rektangel ca 6 inches bred och 4 inches lång från färgade konstruktion papper. Använda tejp för att fästa denna konstruktion papper segla till att dricka sugrör masten i mitten av båten.

• Skär en längd av sträng som är ungefär 1 2,5 gånger längden på behållaren stora, plast. Trä ena änden av strängen in i skåran skuren i fören på båten. Slips i en knut. Anslut den andra änden av strängen till rock eller vikt.

• Fyll den stora behållaren med vatten. Placera styrofoam båten i ena änden av den stora behållaren. Står i andra änden holding rock. Släpper den rock eller vikt i vattnet och Använd ett stoppur och då hur lång tid det tar båten att segla över vattnet.

Hur att få smuts ut från under en ny babys naglar

Hur att få smuts ut från under en ny babys naglar


Det är fantastiskt hur mycket smuts kan få under naglarna av en nyfödd. Enkla ur gester är inte bara lugnande för barnet, men också fungera som en damm magnet för flygande dammpartiklar. Hålla din nyfödda mun gratis under nageln bakterier genom att upprätthålla hennes naglar på veckobasis. Bakterier trivs i fuktiga platser, som gör nageln en idealisk plats att bo. Rengöring nageln tar minimal tid och görs bäst medan barnet sover.

Instruktioner

• Trimma barnets naglar till rätt längd. Ett nyfött naglar växa mycket snabbt och putsas alla tre till sju dagar att undvika onödiga repor och smuts under naglarna. Det är bäst att klippa naglarna medan nyfödda sover för att förhindra att klippa naglarna för kort, eller skär den känsliga huden runt nagelbädden. Använd en baby manikyr att klippa och trimma naglarna. Baby manikyr set innehåller verktyg som utformats speciellt för spädbarn.

• Fyll en liten skål ungefär halvvägs med varmt vatten. Vattnet kommer att lossa smuts under naglarna så det kan vara skrubbas bort.

• Doppa en ren, små tandborste i vattnet och gnugga försiktigt under nageln. Tandborsten ska bara knappt röra under nageln. Du vill inte trycka hårt eftersom borsten kan skada nyfödda och driva smutsen ytterligare under nagelbädden.

• Skölj tandborsten och torka under naglarna igen. Kasta vatten och etikett tandborsten för spik rengöring.

Verksamhet för att främja kulturell mångfald att förskolebarnFörskolebarn är känsliga för kulturell mångfald innan de förskola. De tillför många obesvarade frågor, funderingar och en vilja att upptäcka hur människor är olika. Förskollärare kan skapa en lärande miljö som uppmuntrar alla barn värde och acceptera kulturell mångfald. Ett barn som lär sig värdet kulturella skillnader i en skolmiljö kan generalisera och använda värdena till sin gemenskap.

Mångkulturella boka aktivitet

Verksamhet för att främja kulturell mångfald att förskolebarn


Låt förskolebarn göra ett mångkulturellt klassrum bok att hjälpa dem att erkänna olika kulturer och seder. Be barnen att klippa ut bilder från tidningar och broschyrer som de kommer att limma resa till kartong. Uppmuntra varje barn att berätta en kort berättelse om hans bild. Skriv en sammanfattning av historien och ta med den på sidan featuring barnets bild. Slå hål i kartong sidor och säkra dem med band.

Utforska hud toner aktivitet

Verksamhet för att främja kulturell mångfald att förskolebarn


Uppmuntra ditt förskolebarn att öka deras medvetenhet om och förståelse för olika hudtoner. Tillhandahålla knähöga nylonstrumpor i svart, brun, brun, vit, rosa, gula och röda nyanser. Låt barnen prova strumporna på händer och armar eller fötter och ben. Fråga varje barn om han kan hitta en strumpa som matchar hans hud, och sedan hitta en strumpa som är ljusare och mörkare än hans hud. Visa att huden inte är vit, rosa, gul eller röd. Förklara att olika hudtoner är intressanta.

Vänskap mellanmål aktivitet

Verksamhet för att främja kulturell mångfald att förskolebarn


Skicka ett meddelande hem till föräldrar begär att en favorit mellanmål mat placeras i blixtlåsförsedda plastpåsar. Inkludera förslag som russin, torr spannmål eller guldfisk-formade kex. Blanda alla snacks i stor skål och servera för mellanmål. Prata om hur olika objekt blandas tillsammans för att skapa läckra tilltugg. Läsa en bok om kulturell mångfald och diskutera hur många olika kulturer utgör deras skola, grannskapet och gemenskapen. För en variation av mellanmål verksamheten, planera veckans mellanmål från en annan kultur.

Frisyr Collage aktivitet

Verksamhet för att främja kulturell mångfald att förskolebarn


Hjälpa förskolebarn utforska de multikulturella skillnaderna i hår textur, curl, stil och färg. Ge bilder för barn i olika frisyrer och prover av hårvårdsprodukter anpassade för specifika hårtyper. Tala om skillnaderna mellan fin och grov texturer, rakt och lockigt hår och olika hår färger. Ta en bild av varje barn, skriva ut bilderna och låt barnen placera sina bilder i ett collage.

Vad är skälen att eliminera Arts kurser från skolor?

Vad är skälen att eliminera Arts kurser från skolor?


Arts kurser i skolan hör musik, bildkonst, teater och dans utbildningen. Det finns olika anledningar varför konstnärlig utbildning kan vara avskurna i skolor, med konst utbildning läroplaner i statliga skolor löper större risk för att skära, främst på grund av budgetfrågor. Privata skolor och konst-specifika skolor är de bästa spel för studenter som söker en utbildning som ger en tillförlitlig och konsekvent starka undersökning i konst.

Budgetmässiga begränsningar

Den vanligaste anledningen arts kurser elimineras i skolor är på grund av budgetmässiga begränsningar. I svåra ekonomiska tider, till exempel en recession, är statlig finansiering av statliga skolor ofta skär drastiskt. Budgetnedskärningar lämna enskilda skolor med svåra valet av omfördelning av anslag, och många skolstyrelser väljer att gynna traditionella akademiker över konst kurser. Arts kurser kan vara dyra, eftersom de kräver en helt annan uppsättning resurser och lärare med olika utbildning och bakgrund, vilket gör dem dyrt i jämförelse med traditionella akademiska klasser.

Akademiska konkurrens med andra området skolor

Statliga skolor kan också klippa konst kurser från kursplanen på grund av ökande konkurrens med andra området skolor. Många skolor får ökade anslag när deras standardiserade provresultat är starka på grund av nr barn vänster bakom lagen. På grund av detta väljer skolor ofta att fokusera kursplanen på ökande standardiserade provresultat på bekostnad av undervisning arts jagar, som inte är testade. Dessutom kan skolorna utveckla konkurrens med varandra utifrån antalet Advanced Placement kurser eller liknande college förberedande klasser de erbjuder. Eftersom dessa särskilda klasser är dyrare att undervisa och tester dyrare att administrera, arts kurser kan klippas för att tillgodose avancerade ökande en skola erbjudanden.

Ökat fokus på olika discipliner

En skola får besluta att inrikta utbildningen ger eleverna på olika discipliner. Om en skola beslutar att studenter skulle tjäna på ökad yrkesutbildning erbjudanden, till exempel kan konst kurser klippas eftersom de inte längre ses som gäller till skolans pedagogiska uppdrag. Dessutom, kan de pengar och resurser som användes för arts kurser omfördelas för att stärka nya program och fokuserar i en viss skola särskilt akademiska katalog.

Bristen på lärare

Arts kurser kan skäras av den enkla anledningen att det inte finns tillräckligt bra lärare att fylla positioner i discipliner som musik, teater och konst. Om en skola är mycket avlägsna eller liten i studentpopulationen, kan det vara svårt att rekrytera hög kvalitet lärare utan att lura av en hög lön och konstnärlig utbildning ofta lovar inte en lyxig livsstil. Många skolor kommer att välja att klippa konst utbildning kurser på grund av brist på lärare i stället för att tillåta sina klassrum och resurser att tyna bort.

Hur att reparera gips papper tårar

Hur att reparera gips papper tårar


Ett material finns i bostäder och kommersiella strukturer, gips är en väggplatta som innehåller flera lager och kan repareras. Väggplatta är också hållbara, Billiga och innehåller en yttre papper för som accepterar fogmassa och måla. Yttre papperet är mottagliga för tårar och revor, speciellt när du tar bort tapeter, lim-backed bilder, cellofan tejp och andra föremål från gips. Det är möjligt att reparera den gips yttre papper utan att behöva ersätta bit av gips.

Instruktioner

• Placera en bit plastfolie eller en damm ark under området drywall måste du reparera. Använd en mattkniv för att klippa någon lös, ojämna eller rivna pappersbitar yttre från gips. Bära skyddsglasögon och en näsa mask att hålla eventuella gips partiklar kommer in dina ögon eller näsa. Kassera de yttre papperslappar i en soppåse eller kan.

• Sand området yttre papper med en bit 80-slippapper tills området är slät. Torka området med en mjuk trasa eller trasa för att ta bort eventuella slipdamm.

• Använd en medelstor pensel för att applicera ett skikt med en latex primer/sealer i området yttre papper. Latex primer/sealer försegla ner och skydda området och gipss andra lagret. Låt primer/sealer torka under den tid som rekommenderas av tillverkaren.

• Skär bitar av självhäftande gips gemensamma tape (mesh band) att passa området behöver reparation. Täcka hela området med tejp, om du reparera en stor reva. Om du reparera en liten tår, placera bandet så att de områden som behöver reparation är centrerade under tejpen.

• Använd en tejpning kniv, i 45-graders vinkel, för att applicera tre skikt med gips fogmassa till bandet. Låt sammansatt torka mellan rockar och ta bort eventuella överskjutande fogmassa innan det torkar. Föreningen måste täcka gips gemensamma bandet helt.

• Sand reparerade området med en bit av 200-slippapper tills området är slät. Torka området med en mjuk trasa eller trasa för att ta bort eventuella slipdamm.

• Använd en medelstor pensel för att applicera ett skikt med en latex primer/sealer i området reparerade. Låt torka i tiden rekommenderas på dess behållare innan du tillämpar färg eller en annan finish primer/sealer.

Hur man gör en varm kniv att skära frigolit

Hur man gör en varm kniv att skära frigolit


Frigolit är en mycket mångsidig material, används i många hobby applikationer alltifrån fjärrkontroll flygplan till hem ombyggnationer. Det finns många olika sätt att klippa och forma skummaterial. Ett effektivt sätt att minska frigolit är att använda en varm kniv kniv. Verktyget skickar elektricitet genom en hög-motstånd tråd och eftersom denna tråd inte leda elektricitet effektivt det börjar hetta. En isolerad handtag håller tråd bladet på plats, som används för att skulptera styrofoam. Använda dessa steg som en grundläggande guide för att bygga en anpassad hot blade verktyg.

Instruktioner

Ramen

• Leta upp en coping såg skall utgöra ramen för Skärverktyget. Sågen ska ha trähandtag och en styv metall ram.

• Montera en metall skruv i träskaft, i linje med bladet. Skruven ska inte vidröra metall såg ramen.

• Ta bort standard bladet från coping sågen. Detta kommer att ersättas med motstånd tråd.

Skärande tråd

• Välja motstånd tråd att använda för kapning. Detta kommer att värma när drivs och fungera som snittytan. Välj tråd som är ledande men mycket resistent, till exempel gitarr snöre eller kromnickellegering tråd.

• Installera motståndet kabeln mellan främre blade mount och nyinstallerade skruven. Det bör dock inte göra kontakt med blade mount närmast handtaget.

• Dra åt kabeln runt skruven tills det är fast och raka. Skruv, stomme och tråd bör nu bildar en krets som kan anslutas till makten.

Strömförsörjning

• Välj en 12-volts DC strömkälla. Justerbar transformatorer fungerar bra. Hög kapacitet bly-syra batterier är gemensamma för mobil användning. Idealiska strömförsörjningen bör vara 12-volts med hög ström, till exempel 15 ampere.

• Anslut power sladdar till skruv peka och metallram, för att driva den skärande tråden.

• Power trådarna med hjälp av DC försörjning. Skärande tråd bör börja värma mycket snabbt. Om en justerbar strömförsörjning används, kan det vara finjusterad att hitta rätt tråd temperaturen.

• Använd uppvärmd tråd för att smälta frigolit i en kontrollerad, raka snitt. Koppla ur kraft omedelbart när du är klar.

Hur att snida optiska illusioner i Halloweenpumpor

Hur att snida optiska illusioner i Halloweenpumpor


Ett utmanande alternativ till traditionella pumpalykta, kanske du vill prova carving en optisk illusion i din pumpa detta Halloween. Den enklaste mönstren att snida till en pumpa är tvetydiga bilder som "Ansikten eller vas," "Jazz musiker eller ansikte" och "gammal eller ung." Genom att konvertera dessa bilder till pumpa stenciler, kan du skapa optiska illusioner på din Halloweenpumpor.

Instruktioner

Att skapa stencilen

• Spåra den optiska illusionen på ett pappersark. Skugga några områden som var svart på den ursprungliga synvilla. Om illusionen har områden som är mestadels svart men har några små fläckar av vitt för skuggning, som vissa skildringar av "Gamla eller unga," skugga dem helt svart i ditt mönster och kontrollera att se till att detta inte förstör illusionen. Det blir lättare att hugga pumpan om området är helsvart.

• Studera din bild att avgöra om vita eller svarta delar bör representerar områden där du skära bort pumpa helt. Om du använder en illusion som är främst en vit figur beskrivs i svart, som "Donkey sigill" eller "Gamla eller unga," ska du skära bort den svarta avsnitten. Du kommer också vill skära bort svart sektioner om mönstret är en svart figur mot vit bakgrund, som "jazzmusiker eller ansikte." Om bilden är en vit bild på svart bakgrund som "Ansikten eller vas", men kommer du att klippa bort de vita delarna.

• Se över din bild att se till att det finns ingen "flytande" avsnitt i den färg du inte kommer att klippa bort--svart sektioner omges helt av vit om du tänker klippa bort vit eller vit sektioner omges helt av svart om du tänker klippa bort svart. Dessa områden utgör bitar av pumpa som skulle behöva sväva i luften. Om du ser någon av dessa avsnitt, Anslut dem till områden i sin egen färg så de flyter inte längre. Göra detta genom att radera små sektioner från linjer eller svart sektioner att ansluta flytande vit sektioner till andra vita områden, eller genom att rita tunna linjer för att ansluta flytande svart sektioner till andra svarta områden.

• Undersök mönstret att se till att de linjer du lagt till eller raderas inte förstör illusionen. Om de gör, rita om det och försöka rita eller radera olika linjer, eller använda en annan illusion för din pumpa.

• Skär diagonala linjer från hörnen av dina papper mot mönstret. Klipp inte mönstret själv. Dessa nedskärningar gör att du kan lägga mönstret platt mot ytan av pumpa.

Carving

• Skär ett lock från toppen av pumpan med slaktare kniv. Vinkla kniven inåt något så toppen av locket är bredare än botten, förhindrar locket från att falla i pumpan. Skär en skåra korsning från locket på sidan av pumpan så du kommer att kunna rada upp locket ordentligt när du ersätter det senare.

• Placera pumpan i bladet tidning eller damm. Gröp ur fröna och strängar med en metall sked. Skrapa botten av pumpan med kanten av sked tills den är relativt platt så du kan säkert vara ett ljus eller pumpa ljus där.

• Leta upp en yta av pumpa som är relativt platt, med inga ärr eller andra skador. Detta kommer att vara din carving yta.

• Skrapa bort svålen från inre av carving ytan tills den är tunn nog för dig att se ljus skiner igenom den. Detta kommer att göra det lättare för dig att hugga.

• Pin-stencilen carving yta. Peta hål i linje med tunn spik. Hålen ska vara inte mer än 1/4-tums isär. När du har beskrivit hela schablonen på ytan av pumpa, ta bort schablonen, hålla den i närheten för referens.

• Håll carving sågen som en penna. Skär bort de svart eller vit delarna av ditt mönster beroende på vilken du väljer samtidigt stencilen, använda en mild såga rörelse. Skär bort mindre avsnitt först, följt av större delar. Om du måste skära bort en särskilt stor bit, kan som i "Ansikten eller vas" eller "Jazz musiker eller ansikte," du klippa det bort i flera mindre delar så din pumpa inte kommer att bryta.

Att odla ostronskivling i stora påsar

Att odla ostronskivling i stora påsar


Ostronskivling är medelstora, vita champinjoner som naturligt växer på döda lövträd trä. De växer i hela Nordamerika, vilda allt i måttliga klimat med täta regn. I naturen, svamp ta upp till två år att utveckla, men du kan påskynda processen att producera svamp inom två månader hemma genom att lägga till svampmycelium steriliserade halm och lagra i idealiska svamp växande förhållanden med hög luftfuktighet. Ställa in svamp påsar är inblandade, men växande processen är enkel efter inledande set-up. Många svampodlare säljer dessa påsar med inokulerade halm redan inställd för växande.

Instruktioner

• Strimla en bale av halm antingen för hand, med en trä chipper, eller någon annan tillgänglig metod. Värm vatten i en 55-gallon trumma, 3/4 full, till mellan 71.1 grader C och 87,8 grader Celsius. Placera halm i en metall korg och doppa i det varma vattnet i 45 till 60 minuter. Alternativt använda en ånggenerator på en stor behållare av blöt halm bara tills temperaturen uppnås.

• Dra halm från behållare med högaffel och sprids på en presenning. Ludd stråna, skapa luftfickor och låta den svalna. När halmen är ca kroppstemperatur, sprida 2.27kg. av svampmycelium jämnt över ytan på hö.

• Saker halmen och leker i stora, tunga plastpåsar. Kompakt halmen så mycket som möjligt, lämnar inga luftfickor inom. Lämna tillräckligt med utrymme på toppen och förslut påsen med band, klammer eller tejp.

• Skär diamantformade hål omkring 5 eller 6 inches lång, hela påsen där svamp kommer att utvecklas. På en 22,7 kg. påsen det bör vara 25-30 hål. Placera påsen ur direkt sol, men inte i totalt mörker, i rumstemperatur.

• När svamp börjar bildas, som ger hög luftfuktighet är viktigt. Helst kan detta vara med en luftfuktare i ett litet utrymme med väskor, eller om detta inte är ett alternativ, spray säckarna flera gånger per dag med vatten för att hålla dem fuktiga.

• Skörden svampar så snart de är önskad storlek genom att klippa av stjälken.

Hur att snida Styrofoam skulpturer

Hur att snida Styrofoam skulpturer


Frigolit är en extremt mångsidig material. Det kan användas som isolering, har otrolig flotation funktioner och kan formas till nästan vilken form. Som skulptera material kan styrofoam intrikata former ska vara skulpterade snabbt med enkla verktyg till en hög grad av detaljer. Med rätt beläggning, kan styrofoam skulpturer överleva yttre installation i nästan alla väder. Den låga kostnaden också gör det ekonomiskt och det kan användas för att skapa storskaliga bitar lätt.

Instruktioner

• Skapa en design för din skulptur. Rita eller hitta flera vyer av skulpturen ämne. Det är bäst att ha minst en profil och en front av skulpturen dras eller skrivas ut på papper. En ovanifrån är också användbart. Krympa eller förstora ritningen med kopieringsmaskin tills det är ungefär att skala på 1 tum på ritningen till 1 fot på skulpturen.

• Rita ett rutnät med 1-tums rutor över hela ansiktet på den ritning eller tryckta. Detta kommer att hjälpa dig att överföra din design till styrofoam.

• Köpa ett block av cellplast tillräckligt stor för att klippa din skulptur från. Bulk styrofoam säljare kan hittas i de flesta medelstora till stora städer. Skummet är vanligtvis säljs av pundet. Stora bitar kan behöva beställas, eller mindre bitar kan limmas ihop med vattenbaserade styrofoam självhäftande täta, finns i järnhandeln.

• Rita ett rutnät med 1 fot fyrkanter på skummet med en permanent spritpenna. Överför raderna från kvadratsumman av 1-tums rutnätet på dina papper till rutnätet på din styrofoam. Gör en ruta i taget, med början i en nedre hörnet. Därefter drar de angränsande rutorna och Fortsätt tills hela designen har överförts. Dra minst en sida Visa, eller profil och den motsvarande framifrån på skummet.

• Klipp ut den grundläggande formen av vyn sida med din skärverktyg av val. Elektriska motorsågar, elektriska skära knivar, sågar och-Handsσgar allt arbete väl. En stor hot-wire cutter är den snabbaste cutter och lämnar den renaste linjen. Kontrollera att du har gott om ventilation och använda en mask för att undvika att andas in dammet.

• Rista hörnen och andra aspekter av framifrån in i din styrofoam. Skifta till finare verktyg som detalj av din nedskärningar ökar. En elektrisk carving knife fungerar bäst i detta skede.

• Skär bakifrån av din skulptur på samma sätt. Ta tid att linje din nedskärningar med vyerna profil och front att skapa en smidig tredimensionell form. Fortsätt klippa bort tills blocket med skum har den form du vill.

• Skära detaljer med små, fina verktyg såsom roterande craft verktyg, verktyg för knivar, trä raspar och rivjärn plan. Nästan alla verktyg med skärande yta kan användas. Roterande craft tools med böter-grit skärande stenar fungerar bäst för att jämna ut områden som behöver en smidig konsistens, till exempel områden som representerar hud.

• Applicera en blandning av en del vitt lim till två delar latex halvblank färg på ytan av skulpturen att försegla det. Applicera två lager, så att den kan torka helt mellan rockar. Latex färg eller andra beläggningar kan läggas ovanpå denna sealer om så önskas.

Hur att täcka hyllor

Hur att täcka hyllor


Kök och bad skåp samt linne och skafferi skåp kan komma med hyllor. Dessa hyllor är föremål för spill, smuts, missfärgning, vattenskador och en mängd andra problem som ofta gör insidan av skåpet ser lite grådaskig. Du kan förbättra utseendet på dessa hyllor med lite tid och ansträngning.

Instruktioner

• Ta bort allt från skåpet och vakuum insidan av skåpet grundligt med en trollstav-typ dammsugare eller bifogad fil. Du kan behöva använda en skrapa om saker fastnar i golvet eller väggarna i skåpet. Skrubba ner skåpet med tvål och vatten och torka skåp omedelbart med en gammal handduk.

• Ta bort skåp hyllan om det lossnar från skåpet och rengöra sidorna av hyllan och insidan väggarna i skåpet. Självhäftande hyllor papper fastnar inte väl till smuts, så det är viktigt att rengöra ytan. Torka av ytorna med ett avfettningsmedel.

• Köpa en självhäftande skåp hylla papper som har ett rutnät på baksidan. Detta hjälper dig före passar och färdigskurna papper för att exakt passa insidan av skåpet. När det är möjligt, Linda enskilda hyllor när de är ur skåpen. Använda sax för att klippa papperet. När papperet skärs, skala bort vaxet bakningen i hörnet längst bort från dig. Placera papperet i anpassning till hörnet och skala och tryck in papperet i position.

• Gnid ut alla rynkor eller bubblor med en silikon skrapa eller den runda sidan av en plastsked. Överväga häftning ner i hörnen för att papperet kvar på plats.

• Om du föredrar att använda oilpaper, passar det på samma sätt förutom att lägga till 4 inches av extra papper längs framsidan av hyllan. Placera på baksidan av papperet i bakre hörnen och häfta längs ryggen. Wrap papper över framkanten och häfta det på undersidan varje 2 till 3 inches för att hålla oilpaper från hängande.

Hur att fånga torsk

Hur att fånga torsk


Torsk är en fisk som lever i kallt vatten i Atlanten. Torsk kan väga tio pounds eller mer och många rutinerade veteraner rutinmässigt fånga torsk som är 22,7 kg eller tyngre. Det har varit torsk som fångats vid över 90,7 kg samt. Torskfisket är en favorit förflutna tid för många fiskare som vill ha en enkel men mycket smakrik fisk. Med bara några tips, kan att fånga torsk vara ett roligt och framgångsrikt.

Instruktioner

• Ta en båt till djupare, svalare vatten. Inte går längre än där din linje kan slå i botten, som torsk njuta av surf linjen. Tillgång till en båt innebär att du kan få till djupare vatten som får du tillgång till större torsk. I en situation där du inte har en båt, hitta en brygga eller piren som du kan hjälpa dig få tillgång till djupare vatten.

• Bete din krok med bete som torsk föredrar. Musslor, musslor, maskar, andra fisk och bläckfisk är bland favoriterna. Det finns också några konstgjorda beten som är särskilt utformat för att fånga torsk. Du kan också kombinera en lure med några färska bete.

• Kasta din linje i ett område som har vrak eller andra funktioner, som en stenig botten. COD vilja dölja bland hinder. Få din linje att gå så nära som möjligt eftersom torsk föredrar att bo i kallare vatten, vilket är vanligt på de mest bortersta djup botten.

• Rulle i din linje långsamt. Om en fisk drar, jerk linjen så att kroken sätter in fisken och fortsätter att veva in. Om du inte fånga en fisk, kommer din linje tillbaka till dig att omarbeta.

• Ice torsken förrän du är redo att klippa och rengöra för att äta. Om du inte kommer att hålla det, returnera den till havet omedelbart.

Hantverk för barn att göra av papperstallrikar

Hantverk för barn att göra av papperstallrikar


Barnen få sina kreativa safter flödar gör hantverk av vardagliga material såsom papperstallrikar. Hantverk som masker, regnbågar, fåglar, grodor och djurparksdjur är bara några av de lätt projekt som kan göras av barn i alla åldrar.

Lion ansikte

Barnen kan göra sina egna lion ansikte hantverk. Material som behövs är färg, markörer och konstruktion papper. Hjälpa ditt barn att måla papperstallriken brun och låt färgen torka i 20 minuter. Använd en svart markering för att rita ett lejon ansikte med ögon, morrhår och en näsa på plattan. Klipp ut två bruna öron från konstruktion papper och limma fast dem på plattan. För mer dimension, klipp ut svart morrhår från konstruktion papper och limma fast dem på stället Rita dem, eller göra lejonets ögon pop ut genom att utforma och skära ögonen ut separat och sedan limma dem på ansiktet med vanlig vit skolan lim. Barnen kan också göra sina lejon framsidan i en mask och använda hantverk pinnar för att limma på undersidan av plattan.

Noaks Ark Rainbow

En Noaks ark rainbow är en annan papperstallriken hantverk för barn i alla åldrar. Material som behövs är färg, markörer, vita skolan lim och bomullstussar. Hjälpa ditt barn att klippa ut en rainbow form från den övre halvan av papper plattan och sedan hjälpa hennes färg rainbow med olika färg färger eller markörer. Låt färgen torka i 20 minuter. När färgen är torr, hjälpa henne att skriva ett skriftställe med svart markering på en av ljust rainbow ränderna. Klipp ut två cirklar från vita konstruktion papper och lim bomull bollar på dem, som omfattar papper. Slutligen, limma båda ändarna av molnen på varje ände av din rainbow.

Groda kropp

Groda kroppen papperstallriken hantverk är enkelt hantverk för förskolan och grundskolan barn. Material som behövs är papperstallrikar, grön färg och grönt och svart konstruktion papper. Hjälpa ditt barn att vika papper plattan i halv och häfta i slutet stängd. Måla papperstallriken grön och låt färgen torka i 20 minuter. Hjälpa honom att klippa två groda armar och två grodlår ur grön konstruktion papper. Tejpa benen på grodan kroppen med den runda delen av plattan vänd nedåt, på motsatt sida av grodor ansiktet. Klipp ut två svarta ögonglober från konstruktion papper. Limma eller tejpa ögonglober på grodans ansikte med vita skolan lim.

Öppen mun Whale

Göra en val med en stor öppning mun av papperstallrikar. Först måla ovansidan av två papperstallrikar rosa och låt färgen torka i 20 minuter. Medan färgen torkning, klipp ut en stor val-formade svans och två fenor av blå konstruktion papper. Häfta båda papperstallrikar tillsammans på botten och sidor med den vita sidan uppåt. Pink är insidan av den whale mun. Lämna den övre delen av munnen lätt öppen så du kan se i valfiskens mun. Måla utsidan av val blå och låt färgen torka i 20 minuter. Limma svans på botten av plåtarna och fenorna på båda sidor. Använd en svart markering för att rita valfiskens ögon. Klipp ut en ryggfena från blå konstruktion papper och sedan limma detta direkt på valfiskens kropp.

Hur du använder en Plotter att skära klistermärken

Hur du använder en Plotter att skära klistermärken


Klistermärken, dekaler, logotyper och tecken bokstäver är alla klipp med en vinyl plotter och inte en bläckstråleskrivare plotter. En skärande plotter liknar inkjet pennplotter, förutom att datorn pennan ersätts med en vridbar skärande kniv. Innan man kan skära några klistermärken måste du ställa in vinyl plottern och kalibrera den med instruktions manual för plotter märke och modell.

Instruktioner

• Installera drivrutinerna för plottern från CD förpackad med den. Ladda ner drivrutiner från plotter tillverkarens webbplats, om du inte längre har CD med drivrutiner. Drivrutinerna kan datorn kommunicera med plottern. Installera programmet skärande förpackade med plottern. Hämta programvaran styckning från plotter tillverkaren, om du inte längre har den CD som medföljde plottern.

• Designa din dekal i någon bild design mjukvaran program du vill. Spara bilden och öppna den i programmet plotter skärande programvara som medföljde plottern. Du kan också välja att utforma bilden i vinyl kapning programvaran du installerat.

• Dra plottern spänning roller bar lock till uppfällt läge medan plottern är fortfarande avstängd. Tryck på sidan guiden på sidan ca 1 tum längre än bredden av vinyl.

• Ladda vinyl i skrivaren med plotter ratten för att rulla i tills vinyl är under bladen. Placera vinyl så att den är vänd uppåt och kommer att klippas av bladen. Hålla i kanten mot skärande sängen fast sida. Flytta guiden mot vinyl sida att hålla den stadigt och rakt. Dra vinyl genom plottern tills den når den främre sidan av plottern och spänning rullen. Skjut den spänning roller bar tillbaka ner över vinyl.

• Aktivera plottern och vänta på att gå igenom den initiering process redo att skära. Detta bör ta en minut eller två på de flesta. Ange blade skärdjupet på skärmen med hjälp av "läge nyckeln." Välj bladet visningsalternativen. Läs manualen för lämplig blad och djup användning för vinyl typ och design du använder plotter.

• Tryck på "Test" för att göra en test klipp och dra snittet att framsidan av plotter att inspektera. Testa med flera olika blad och djup nedskärningar för att hitta rätt klippa konfiguration.

• Återgå till vinyl kapning mjukvaran program på datorn och klicka på "Snitt" eller "Skriv ut" från programmet. Vänta på klistermärket skäras.

• Dra upp ett hörn av skuren vinyl design försiktigt. Detta kallas ogräsrensning och är processen för att omgivande vinyl från tecken eller dekal. Sålla bort extra blanksteg eller oönskade områden från dekalen med en X-acto kniv.


för billiga

лесные сапоги красные
Timberland Ladies Botas
timberlake campingplats
timberland støvler rød
timberland jordbrukare män

Batterier till solcell?

Här kan ni klottra av er sport, politik, efterlysningar m.a.o offtopic!!!

Moderator: Moderatorer


Besvara

Batterier till solcell?

Inläggav Bosa lör 06 feb 2010, 19:57

Jag letar efter batterier till solcellsanläggningen i stugan men hittar inte så mycket, har hittat 260Ah batterier hos Sunwind och de kostar 5000:-/styck så jag tänkte kolla runt vad som finns men hittar som sagt inte mycket.

Nån som har nåt tips? Söker batterier på runt 250Ah styck och ska ha 3 stycken. :)

Edit: Är det nån som vet var man kan köpa 110-120 watts solpaneler med bra kvalle till vettiga pengar kan ni gärna få tipsa om det också. 10k tar Sunwind för en 110 watts panel.
Användarvisningsbild
Bosa
Bensin i blodet
 
Inlägg: 1431
Blev medlem: fre 09 dec 2005, 10:22
Ort: Härjedalen
Kör: V70 2,4 140hk -05
UppRe: Batterier till solcell?

Inläggav CarMan lör 06 feb 2010, 21:51

Bosa skrev:Jag letar efter batterier till solcellsanläggningen i stugan men hittar inte så mycket, har hittat 260Ah batterier hos Sunwind och de kostar 5000:-/styck så jag tänkte kolla runt vad som finns men hittar som sagt inte mycket.

Nån som har nåt tips? Söker batterier på runt 250Ah styck och ska ha 3 stycken. :)

Edit: Är det nån som vet var man kan köpa 110-120 watts solpaneler med bra kvalle till vettiga pengar kan ni gärna få tipsa om det också. 10k tar Sunwind för en 110 watts panel.Solcller på 100W till bra pris annonseras det om på blocket under båttillbehör

betterier är svårare, du ska ha batterier med många cykalar.

Vad är det du ska dra då du behöver 750Ah
Bil frågor tar vi på forumet! I lämplig tråd, inte på PM

Det måste vara något fel i huvet på mig... jag är borta från forumet i flera år, sen när man tittar in så är det endast två medlämmar som skrivit fler inlägg än jag.
Användarvisningsbild
CarMan
Beroende av Jagrullar
 
Inlägg: 11827
Blev medlem: ons 08 okt 2003, 16:32
Ort: Sverige :)
Upp

Re: Batterier till solcell?

Inläggav skovde lör 06 feb 2010, 22:02

http://www.legoelektronik.se har 130 watts solpanel för 7760 kr
Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid att lösa.
Användarvisningsbild
skovde
Uppkörning
 
Inlägg: 263
Blev medlem: lör 20 jan 2007, 10:45
Ort: SKÖVDE
Kör: V70 -00. V40 -98. V50-08
Upp

Re: Batterier till solcell?

Inläggav Bosa sön 07 feb 2010, 13:49

CarMan skrev:Solcller på 100W till bra pris annonseras det om på blocket under båttillbehör

betterier är svårare, du ska ha batterier med många cykalar.

Vad är det du ska dra då du behöver 750Ah


Jag ska inte ha alla 3 batterier själv, vi är 2 stycken som ska investera. Jag ska ha 2 batterier och det är en fritidsstuga som har endast solcellssystem för ström. Har räknat med framtida utökningar och att det ska räcka under en 7-dagarsperiod. :)
Användarvisningsbild
Bosa
Bensin i blodet
 
Inlägg: 1431
Blev medlem: fre 09 dec 2005, 10:22
Ort: Härjedalen
Kör: V70 2,4 140hk -05
Upp

Re: Batterier till solcell?

Inläggav Bosa sön 07 feb 2010, 13:50

skovde skrev:http://www.legoelektronik.se har 130 watts solpanel för 7760 kr


Den sidan har jag missat, verkar vara en bra sida med mycket kul. Tack för tipset. :)
Användarvisningsbild
Bosa
Bensin i blodet
 
Inlägg: 1431
Blev medlem: fre 09 dec 2005, 10:22
Ort: Härjedalen
Kör: V70 2,4 140hk -05
Upp

Re: Batterier till solcell?

Inläggav CarMan sön 07 feb 2010, 16:25

vad är det du ska köra som dra så mycke ström?

om man har en stuma utan ström, så har man kyl & spis på gasol, sen kör man med värmeljus & fotogenlampor.

kvat blir TV/boxer & telefon
Bil frågor tar vi på forumet! I lämplig tråd, inte på PM

Det måste vara något fel i huvet på mig... jag är borta från forumet i flera år, sen när man tittar in så är det endast två medlämmar som skrivit fler inlägg än jag.
Användarvisningsbild
CarMan
Beroende av Jagrullar
 
Inlägg: 11827
Blev medlem: ons 08 okt 2003, 16:32
Ort: Sverige :)
Upp

Re: Batterier till solcell?

Inläggav ~Kalle~ sön 07 feb 2010, 16:43

Elverk :wink:
År 2020 ska ingen bli dödad eller skadad i en Volvo.
Användarvisningsbild
~Kalle~
Norrlänning
Norrlänning
 
Inlägg: 8426
Blev medlem: fre 06 apr 2007, 11:02
Ort: Boden
Kör: Hyundai Ioniq Electric
Upp

Re: Batterier till solcell?

Inläggav Larzan sön 07 feb 2010, 22:45

http://home.swipnet.se/~w-22665/vind.html
12v vindkraft 600w
Bra även på den mörka årstiden. :D


Faan vad jag är nöjd med min Santa Fe DM
Våra Husvagnsäventyr, hittar du här - http://larzan.wordpress.com/
Larzan
Bensin i blodet
 
Inlägg: 1741
Blev medlem: mån 30 okt 2006, 18:28
Kör: Hyundai Santa Fe (DM)
Upp

Re: Batterier till solcell?

Inläggav Bosa mån 08 feb 2010, 10:25

CarMan skrev:vad är det du ska köra som dra så mycke ström?

om man har en stuma utan ström, så har man kyl & spis på gasol, sen kör man med värmeljus & fotogenlampor.

kvat blir TV/boxer & telefon


Nu är det så att jag använder belysning som helt enkelt drar ström istället för stearinljus, laddar datorn som drar rejält med ström, TV och mottagare är ganska duktiga strömslukare, laddning av telefoner och kamerabatterier osv. Även en bilstereo och utelampa ska in när nya systemet är på plats. En bastu, vedeldat aggregat förstås, ska byggas i en intilliggande bod vilket behöver belysning samt eventuellt eldriven vattenpump för dusch.
Allt detta går att räkna på vilket jag gjort och även inkluderat framtida tillbehör såsom kylskåp som drivs av 12 volt.
Spisen är antingen vedeldad eller så använder jag gasolspisen men funderar på ny gasolspis och då vore det nice med autotänding vilket förstås kräver ström vilket dock är en droppe i havet jämförelsevis.

Är inte direkt ensamen om denna lösning och det har fungerat i dryga 20 år trots att vi hängt på mer prylar och nu när solpanelen måste bytas så vill jag anpassa batteribanken också så att det faktiskt går att vara där en vecka i sträck. Skulle jag anpassa batteribanken efter vistelse på 2-3 dagar skulle jag klara mig med ett batteri men det är inte intressant.
Användarvisningsbild
Bosa
Bensin i blodet
 
Inlägg: 1431
Blev medlem: fre 09 dec 2005, 10:22
Ort: Härjedalen
Kör: V70 2,4 140hk -05
Upp

Re: Batterier till solcell?

Inläggav Bosa mån 08 feb 2010, 10:27

~Kalle~ skrev:Elverk :wink:


Haha...Snacka om att få frakta bränsle, vintertid är det endast skoter som tar mig till stugan. Känns som att det kan bli en dyr lösning i längden. :D
Användarvisningsbild
Bosa
Bensin i blodet
 
Inlägg: 1431
Blev medlem: fre 09 dec 2005, 10:22
Ort: Härjedalen
Kör: V70 2,4 140hk -05
Upp

Re: Batterier till solcell?

Inläggav Bosa mån 08 feb 2010, 10:32

Larzan skrev:http://home.swipnet.se/~w-22665/vind.html
12v vindkraft 600w
Bra även på den mörka årstiden. :D


Det är faktiskt nån stugägare i området som testat vindkraftverk men de har gått över till solceller. Är för skyddat från vind allra helst där jag har stugan, enda stället som det kan komma vind på är på vägen upp till stugan och den vägen vill jag ha kvar. Annars så är nog vindkraft klockrent bara man bor rätt till. :)
Användarvisningsbild
Bosa
Bensin i blodet
 
Inlägg: 1431
Blev medlem: fre 09 dec 2005, 10:22
Ort: Härjedalen
Kör: V70 2,4 140hk -05
Upp

Re: Batterier till solcell?

Inläggav CarMan mån 08 feb 2010, 21:07

Ja vist är det smidigt med saker som går på el, Men jag trodde att man försökte att andvända sånt som inte går på el, om man nu inte har två hål i väggen.
Bil frågor tar vi på forumet! I lämplig tråd, inte på PM

Det måste vara något fel i huvet på mig... jag är borta från forumet i flera år, sen när man tittar in så är det endast två medlämmar som skrivit fler inlägg än jag.
Användarvisningsbild
CarMan
Beroende av Jagrullar
 
Inlägg: 11827
Blev medlem: ons 08 okt 2003, 16:32
Ort: Sverige :)
Upp

Re: Batterier till solcell?

Inläggav Bosa tis 09 feb 2010, 18:52

CarMan skrev:Ja vist är det smidigt med saker som går på el, Men jag trodde att man försökte att andvända sånt som inte går på el, om man nu inte har två hål i väggen.


Med solceller så har jag ju två hål i väggen...;)
Men varför ska jag köra med stearinljus och allmänt undvika eldrivna prylar när jag kan anpassa solcellsanläggningen för behovet? Jag ser uppenbarligen inte samma problem som du gör. :)

Men för att återgå till grundfrågan så verkar dessa ha vettiga batterier: http://www.batteriexpressen.se/

De kör lite kampanjer på iaf AGM-batterier dock så skiljer det inte mycket i pris mot Sunwind.
Användarvisningsbild
Bosa
Bensin i blodet
 
Inlägg: 1431
Blev medlem: fre 09 dec 2005, 10:22
Ort: Härjedalen
Kör: V70 2,4 140hk -05
Upp

Re: Batterier till solcell?

Inläggav CarMan tis 09 feb 2010, 21:58

OK
då skulle jag göra så här, först rökna ut hur mycke Ah du behöver (även med dina framtida inkopplingar)
Sen köper du dubbelt så många Ah (då mår batterierna bra o håller mycke längre) AGM batterier är bra ! Men då du har många små förbrukare kan det finas bra GEL batterier också. (du har ju ingen gaftig laddning så du har inte nytta av AGM batteriets återuppladdningsförmånga)

Hur du sen ska räkna ut hur mycke Ah du behöver & hur mycke effekt du behöver på solcellerna beror ju på hur långa perioder du andvänder grejorna i stören & hur länge det står oandvänt imellan.

Räkna med att en solcell bara ger MAX 85% av det värde det står att den ska ge, sen får dö räkna med nått snitt på hur många soltimmar du har (fel vinkel & mulet ger ännu lägre än de 85%)

sen köper du diodlampor o annat som är strömsnålt.

Min tanke var att det blir durt med en perfekt solcells anläggning (en ej perfekt blir dyr i längden då den "tarslut" du får köpa nya batter ier & du råkar ut för att strömen sinar m.m.)
Bil frågor tar vi på forumet! I lämplig tråd, inte på PM

Det måste vara något fel i huvet på mig... jag är borta från forumet i flera år, sen när man tittar in så är det endast två medlämmar som skrivit fler inlägg än jag.
Användarvisningsbild
CarMan
Beroende av Jagrullar
 
Inlägg: 11827
Blev medlem: ons 08 okt 2003, 16:32
Ort: Sverige :)
Upp

Re: Batterier till solcell?

Inläggav Bosa ons 10 feb 2010, 14:32

Jo som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag redan räknat på behovet och med förutsättningarna rent geografiskt. Givetvis så skiljer effektiviteten på solcellspanelen beroende på årstid och väderlek, mitt i vintern är man långt ifrån 85% t ex. Även uträkningen för batteribanken skiljer sig åt från sommar till vinter eftersom kylan påverkar även batterierna men den där delen har jag redan tagit mig förbi, nu letar jag bra utrustning till vettiga pengar utan att vara dumsnål. Tillbringar för övrigt mycket tid i stugan just vintertid vilket påverkar en hel del. :)

Just gel-batterier har jag kikat på, de är dessutom i regel billigare än AGM så det är inte omöjligt att jag går på gel istället. Gel klarar ju djupurladdningar i regel ner till cirka 20% och de lämpar sig till solcell pga att de inte kan ta emot högre laddning, nu finns det iofs regulatorer där man kan ställa laddstyrkan vilket är en fördel för AGM iom att man kan dra nytta av AGM även för laddningen till viss del.
Ska jag beställa batterier så blir frakten på AGM billigare iom att de inte klassas som farligt gods eftersom syran är innesluten i glasfibermaterial så att de inte kan läcka, inte ens om dom skulle spricka. Fördelen med AGM är eventuell fraktkostnad och återladdningstiden (med rätt regulator så kan man få högre laddstyrka, gel är väl max 14,4 volt eller nåt sånt) samt att de inte kan frysa. Just att batteriet fryser är iofs en väldigt liten risk med tanke på att de våta batterierna jag haft klarat sig även fast batterierna står på vindsutrymmet där det på vintern blir kallt och sommaren varmt. Har ju idag vanliga våta batterier så i vilket fall som helst så blir det ett uppsving med Gel eller AGM. Men som sagt, om inte fraktkostnaderrna ställer till det så är gel ett billigare samt fullgott alternativ. :)

Köper jag från Sunwind t ex så hamnar jag på strax under 21k med väldigt låg rabatt för en 110 watts panel, 2 batterier och en regulator. Måste byta regulator pga att dagens paneler inte är kompatibel med de gamla regulatorerna. Med tanke på att nuvarande anläggning är 22 år så tycker jag inte det är så dyrt om man slår ut det på drifttiden samt att garantierna på panelerna är 20-25 år (effektstyrd garanti) idag men man vill ju samtidigt få mest för pengarna ändå. Solarlab.se och 24volt.eu har riktigt bra priser så det finns pengar att tjäna eftersom solceller gått ner ganska duktigt i pris det senaste året. :)

Även det där med energisnåla lampor ska genomföras, ska byta alla lampor som går att byta till diod och liknande. Idag är det vanliga 12 volts glödlampor som används.
Användarvisningsbild
Bosa
Bensin i blodet
 
Inlägg: 1431
Blev medlem: fre 09 dec 2005, 10:22
Ort: Härjedalen
Kör: V70 2,4 140hk -05
UppKlicka här för att gå till nästa sida av tråden

Klicka här för att se fler Volvo kategorier

Sök på jagrullar.se - Sveriges VolvoforumBesvara

Återgå till Klotterplanket

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gästerHur kan vi komma tillrätta med kvinnovåldet? »

« Omega 3 kan göra underverk för alla barn!


Protestlista mot den stora användningen av elchocksbehandlingar, ECT!

Skrivet den 25 augusti 2013

Vad är elchocksbehandlingar, ECT?

Sverige är värst i världen på att ge elchocker, sk ECT-behandlingar

Upp till 60 000 elchocker om året till t.ex barn, gravida, äldre

De flesta tror att man inte längre använder elchocksbehandlingar i vårt moderna samhälle. Tyvärr så inte fallet. Psykiatrin i Sverige är värst i världen per capita på att ge elchocker till människor.

Tusentals elchocker ges under tvång varje år.

I flera länder är ECT förbjudet eller används ringa – på Irland håller de just nu på att förbjuda alla elchocker under tvång. Sverige borde verkligen följa deras exempel.

En drabbad som fått över hundra elchocksbehandlingar under tvång – de senaste hösten 2012 – säger så här:

”Mina anhöriga och vänner ser att jag blivit personlighetsförändrad, fått svåra minnesstörningar – halva mitt liv är utraderat. Det är en stor sorg för mig. Har ju tappat allt mitt självförtroende med. Svårt att hänga med i diskussioner så jag sitter mest tyst då.”

Kritiker varnar för bestående hjärnskador
Läs om fler som fått skador av elchocksbehandlingar, ECT

Hundratals vittnesmål på skador från elchocksbehandlingar, ECT

Det finns många vittnesmål från drabbade och anhöriga på att ECT-behandlingarna har allvarligt skadat dem.

Missat mina barns uppväxt
”Fortfarande svårt att minnas saker, min man måste ständigt påminna mej om personer och platser mm. fastän jag känt dem i åratal! Om jag känner igen någon så vågar jag inte fråga efter deras anhöriga för det har hänt att jag gjort det och så visar det sej att den personen är död, och det skulle jag ha vetat om. Jag Har de värsta minnena kvar, de som skulle försvinna. ständigt mardrömmar. Men det värsta av allt är att jag missat sååå mycket tid av mina barns uppväxt, hur skall jag få det tillbaka?”

Läs om fler som fått skador av elchocksbehandlingar, ECT

Psykiatrin planerar att öka antalet elchocker till barn via BUP

Psykiatrin ger faktiskt elchocker till barn och planerar att öka detta antal via BUP.

Psykiatrin vill öka antalet elchocker till barn
Psychiatry Still Uses Electroshock Therapy on Children
CHILDREN younger than four who are considered mentally disturbed are being treated with controversial electric shock treatment.

Vetenskapliga bevis mot elchocksbehandlingar, ECT

Vetenskapliga bevis saknas inte för att elchocksbehandlingarna är en skadlig behandling.

Vetenskapliga bevis på att elchocker, ECT skadar

Protestera! Anmäl! Hjälp oss att nå våra målsättningar

Vi arbetar långsiktigt för att uppnå förbud mot elchocksbehandlingarna samt få skadestånd och upprättelse till de drabbade.

Protestera mot elchocksbehandlingarna genom att kommentera denna artikel med namn, ort och vad du upplevt, sett eller tycker om ECT.

Lämna gärna ditt vittnesmål eller berätta din historia om ECT i kommentaren.

Hur du eller dina anhöriga fått skador av elchocksbehandlingar? Kontakta oss så hjälper vi dig att anmäla.

Följ vårt arbete på Facebook – Vi som inte gillar elchocksbehandlingar, ECT

Med vänlig hälsning,
Peter


Författare och ämnesredaktör på Newsvoice

Kontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.

Ditt anonyma vittnesmål eller kommentar kring ECT kan komma att användas på Facebook, hemsidor, i rapporter till Socialstyrelsen, pressreleaser, media eller politiker. Din identitet är alltid fullständigt skyddad.

elchocksbehandling

Bookmark and Share 1 213 kommentarer för 'Protestlista mot den stora användningen av elchocksbehandlingar, ECT!'
 1.   Lars Andersson 13 november, 2006 | 21:38  

  ”I filmen Gökboet fick man usel reklam för elchocker. Själv har jag träffat en farbror som fått sådan behandling 17 gånger, och troligen stämmer utsagorna om att personligheten trubbas av.

  Sanningen är att elchocker förstör kroppens vävnader utan för den skull lösa några psykiska problem och liknande.

  Psykiatriker fortsätter att utsätta patienter för elchocker fastän det inte finns några giltiga medicinska skäl eller vetenskapligt berättigande för detta. Efter mer än 60 år kan de varken förklara hur ECT fungerar eller försvara de stora skador den ger.

  Psykiatrin verkar inte veta hur sinnet fungerar. Hur fungerar ECT och vad är orsak och verkan ifråga om människans sinne? Det vore mycket intressant att ta del av svaren från de som utför dessa mänskliga försök.

  Mycket sannolikt skulle man dock istället få en mängd teorier i ämnet. Följande har kommit fram från tidigare utfrågning:

  Det är en destruktiv process som på något sätt ger en förbättring.
  Det ger en fördelaktig vegetativ effekt.
  Den ger den omedvetna upplevelsen av att dö och återuppstå.
  Den skapar rädsla vilket i sin tur leder till tillfrisknande.
  Den för individen ner till en lägre nivå och får honom att anpassa sig.

  Lär hjärnan att stå emot kramper som dämpar abnormt aktiva hjärnkretsar och stabiliserar humöret.

  L. Andersson”

 2.   Peter Larsson, Malmö 16 november, 2007 | 23:17  

  Peter Larsson, Malmö
  Jag tycker att el-chocker skall förbjudas eftersom jag känner flera personer, som har fått sitt liv förstörda av denna inhumana behandling. Min farbror är ett exempel. Psykiatrin saknar all kunskap om människan och hur man verkligen hjälper henne. Deras teori går ut på att chocka människor till ett apatiskt zombietillstånd med hjälp av steriliseringar, el-chocker, hjärnoperationer, droger eller andra brutala metoder. Dessutom erkänner psykiatrin öppet att de inte vet någon om människan eller hennes sinne. Vem skulle vilja bli behandlad av dessa människor? Vem skulle vilja skicka in sina älskade barn, släkt eller vänner till dem?
  Psykiatrin behöver verkligen en grundlig reformering och de skyldiga bör ställas till svars inför rätta för sina handlingar!

 3.   Daniel Samuelsson 17 november, 2007 | 01:27  

  Elchock är tortyr och inget annat. Har en människa en depression eller mår dåligt så finns det en anledning bakom. Ett trauma, vad som helst. Ett exempel Peter är tillsammans med sin flickvän Maria när Tsunami i Thailand inträffade. Maria dör, Peter överlever. Han hamnar i ett deprimerat tillstånd och mår dåligt. När detta har hänt kan inte en människa må bra, vem som helst hade deprimerat sig. Han har all anledning till att må dåligt. Ska han då elchockas och ta psykiatriska droger (så kallad knark) för att komma ifrån det. nej, verkligen inte. Då får han konfrontera det. Tack vare terapigrupper, träning och psykolog. Vem som helst hade mått dåligt i den här situationen, även psykiatriker. En går ju inte och skryter min flickvän dog i går så jag är så glad så. Knappast.

  Ett annat exempel. Lilla Niklas misshandlas varje dag av pappan eller utsätts för incest. Detta gör utlöser att han har svårt att koncentrera sig. Vilket ger han stämpeln ADHD. Ytterligare så bör man konfrontera det.

  Lilla Maria blir tvärmobbad i grundskolan och hjärntvättad till att hata sig själv. Vilket utlöser låg självkänsla och osäkerhet i vissa miljöer. Kan utlösa i posttraumatisk stress eller en form av torg skräck. inte i social fobi. Hon kanske inte vill beblanda sig i vissa miljöer som kan påminna om mobbingen. Hon känner sig tvärsäker i rätt miljö och osäker i en annan miljlö. Ytterligare ett bevis på att ADHD är ren bluff.

  Saker och ting sker faktiskt. Trauman, barnmisshandel, mobbing, krig, hemlöshet, katastrofer. Det finns faktiskt andra verkligheter där ute än korkade förnedringsprogram, evighetsaktiga våldsspel och hysteriskt överdrivna actionfilmer och det är den verkliga världen och dess elände det för mid sig.

  Och nej, elchock och droger hjälper inte en enda människa. Min erfarenhet är att KBT, TFT och träning hjälper, rätt miljl, bra kost mm.

  Och en annan sak. Har märkt att människor som låter hela sitt liv styras kring TV och datorer blir överaktiva när det gäller andra saker. De kan inte ta ansvar för fem öre, ser livet som en lek, har ingen respekt för andra och flippar ut om någon inte är intresserad av de här meningslösheterna. Tjejen sitter och gråter och killen fortsätter att spela dataspel och få ett hysteriskt nervsammanbrott när det går åt helvete. Kan det möjligtvis inte detta vara en orsak som utlöser så kallad ADHD.

  Mer inlägg från Daniel:

  Vad tycks alla som skriver på protestlistan här

  Fritt liv och mänskliga rättigheter (FLMR). Detta är en klubb som stöder människor som har haft problem med den idiotiska psykiatrin eller känner folk som har eller haft det. Den stöder föreningar som till exempel kommitee för mänskliga rättigheter (KMR) och Key to life och vill avslöja den riktiga sanningen om psykiatrin och dess stora bluff. Gå in på KMR och Key to life sidor och skåda en viktig och tankeväkande verklighet som får folk att tänka till och som bör komma ut till allmänheten

  Ett råd till alla människor som tillfälligt mår dåligt av en eller annan anledning. Vad ni än gör , uppsök inte psykolog eller psykiatri, för de skiter fullständigt i patientens hälsa, utan vill bara tillsammans med läkemedelsföretagen tjäna pengar på människors trauman. Och kan gå så långt som att förtala, trakassera och kränka ner patienten för att få dit dem där de vill. Och de är fullt medvetna om det elände som dessa antidepressiva medel (knark) orsakar.

  Aktivera er eller någonting sådant, men för guds skull undvik psykolog och psykiatrin. Ett par råd kan vara några terapiformer som heter kognitiv beteendeterapi (KBT), TFT (tankefältsterapi eller traumatiserad tankefältterapi), självhjälpsgrupper mm. Mediciner hjälper eller löser inte problemet, utan snarare förvärrar den.

  Visst finns det människor som inte har någon anledning att må dåligt, men ändå är det. Då kanske mediciner hjälper. Men vissa kanske har all rätt att vara det och då vore det bästa att konfrontera problemet och få det ur världen. Visst kan det kännas jobbigt och obehagligt i början, men tänk sedan hur skönt det är när det är löst. Jag tror att det är därför det finns så mycket ilska och våld i samhället, för att folk inte tar itu med sina problem, utan flyr den enkla vägen, oftast genom meningslösheter och grejer som sänker ner en och bryter ner självkänslan.

  Tro mig. Många psykologer är falska och tar patienterna som efterblivna idioter eller barnungar (och jag tror knappast att jag är ensam om att tycka det här) istället för att sätta sig in i patientens själ. Vad kan det bero på? Antagligen för att få patienten att känna sig värdelös och trycka ner honom. Så att de kan tjäna ännu mer pengar på honom. Ju sämre den mår ju mer pengar får de in. Skrämmande, men tyvärr sant.

  Kolla upp något som heter kommitee för mänskliga rättigheter (KMR) eller Key to life (ideell förening). Där står all den information som ni behöver och defenitivt bör komma ut till samhället.

  Har ni haft problem med psykiatrin eller psykologer eller känner folk som har haft det. Eller är allmänt emot psykiatrin och dess metoder. V’älkommen att bli medlem. :)

  Mer kommentarer från Daniel:

  Jag tror att det är psykiatriker själva som bör elchockas och är de som har ADHD. Man talar ju oftast utirån sig själv.

  Eftersom elchocker är så bra så så bör psykarna testa det på sig själva och ha en liten elchockstävling. Och så får de se hur de själva mår efter det. Det är nog ingen skada skedd eftersom det är så ofarligt så. Och på tal om deras snack om ADHD, har man sådana koncentrationssvårigheter och låg självkänsla så att man måste dölja det genom att tortera andra oskyldiga människor, då bör man ha den största kriterien för ADHD. Tror att när psykarna snackar om damp och ADHD så talar de om sig själva men lägger det på oskyldiga barn.

 4.   Lars Andersson, Göteborg 17 november, 2007 | 11:57  

  Personligheten kan förändras och minnet försämras. Det är inte rimligt att forstätta dessa experiment. Man tillämpar trial and error beträffande människors mentala hälsa. Utan att verkligen ha teoreitsk underbyggnad testar men elström.

  Det är oförsvarligt och oetiskt.

  Lars Andersson

 5.   Lisa Kalla, Malmö 17 november, 2007 | 13:43  

  Finns det någon svensk som tycker att de gärna sponsrar ELEKTRISKA CHOCKER PÅ MÄNNISKOHJÄRNAN idag år 2007?

  Denna sponsring av el-behandlingar, som de kallats på senare tid, trots att strömstyrkan inte blivit mindre, bara indianpilgiftet gör att offret, förlåt patienten, ligger förlamad som ett vilt fridlyst djur, en sälunge, eller en isbjörn till exempel, som av naturforskare skjutits, och oskadliggjorts, inte för att dödas , men för att vägas och mätas och förses med chip, i syfte att kontrollera, denna sponsring med hjälp av skattefogden, förlåt frivilligt inbetalda skatter av gemene man, sponsringen av EL-CHOCKERNA I SVERIGE GIVNA AV LÄKARE TILL BARN, JA SPÄDBARN TILL OCH MED, är denna sponsring VÄL KÄND OCH GODKÄND FRAMFÖRALLT AV SVERIGES ALLA SKATTEBETALARE, undrar jag!?

  Har det debatterats om denna utgiftspost i vår riksdag nyligen, om hur skattemedel anvönds till att utdela, inte örfilar, men ELEKTRISKA STÖTAR PÅ SPÄDBARNSHJÄRNAN, NATURLIGTVIS UNDER TVÅNG, EFTERSOM BARNEN INTE HAR NÅGON RÖST.

  Detta är TORTYR, TORTYR, TORTYR OCH INGENTING ANNAT ÄN TORTYR AV STATEN SVERIGE ANNO 2007.

  STOPPA TORTYREN, SOM JAG TRODDE REDAN STOPPATS FÖR MYCKET LÄNGE SEDAN.

  Låt Sverige vara fantastiskt, inte satanistiskt!

  Tack!

  EX-skötare

  Kallalisa

  MER FRÅN LISA:

  En bred allmänhet i Sverige är intresserad av komplementära och alternativa medicinska metoder och Sveriges representant i EUROPARÅDETS KOMMITTE´MOT TORTYR, Christina Doctare, har precis gett ut EN INTRESSANT BOK som heter: VÄGEN TILL HÄLSA
  DET BÄSTA AV VÄST OCH DET STÖRSTA AV ÖST

  http://www.doctare.se/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=42

  MER FRÅN LISA:

  TV-KANALER OCH TIDNINGAR har på senaste tiden serverat REKLAM för ECT och LYCKOPILLER, både påstådda dokumentärer och psykiatri- och psykolog-experter i studion med modeller av människohjärnan, dock inte så förfinade att det var möjligt för psykiatern att plocka isär och visa upp den lilla sjöhästen, förlåt jag menar HIPPOCAMPUS mitt inne i vårt allra heligaste, jag menar hjärnan, och som påstås krympa vid depression, men hör och häpna, återställas till sin rätta storlek med hjälp av lyckopiller och ECT.
  Skulle man inte kunnat visa upp en av psykiatriforskarnas råtthjärnor, från WALLENBERG NEUROCENTRUM I LUND, så krympandet och växandet bättre kunde ha demonstrerats?
  Männikan lär sig ju numera att inte många genegenskaper skiljer henne från RÅTTAN eller GRISEN och får dessa djurhjärnor tillräckligt med AMFETAMIN, RITALINA OCH CONCERTA, så skall vi snart FÅ HÖRA JULGRISEN VACKERT SKÖNSJUNGANDE BE EN BÖN PÅ LATIN INNAN HON SERVERAS PÅ SILVERFAT MED ÄPPLET I MUNNEN, eller?
  DJUP DEPRESSION, är definitivt inte ett roligt tillstånd, snarare dödsens alvarligt för den som drabbas och anhöriga, naturligtvis, för det är alvarligt!
  Jag har sett en sådan fager, blek, liten LUCIA, med vacker , långt, lockigt hår ligga apatisk på en sjukhussäng på en forsknongsavdelning i Lund 1970 OCH GLÖMMER ALDRIG DEN VANMAKT JAG KÄNDE NÄR JAG SOM UNG ELEV TVINGADES BEVITTNA ATT HON FÖRDES TILL ECT-AVDELNINGEN FÖR ATT FÅ EL-STRÖM GENOM HJÄRNAN.
  Lucia “mördades” inför mina unga ögon och öron och framförallt mitt unga hjärta, och jag är inte den enda VÅRD-OCH OMSORGS-ELEVEN i Sverige som bevittnat dessa AUSCHWITZPÅMINNANDE SENARIOR I VÅRT EGET TRYGGA SOCIALDEMOKRATISKA LAND genom åren. Det är svåra minnen arr behöva förknippa med utbildning till ett yrke där man vill kunna hjälpa människor i behov av TRÖST. Jag genomförde utbildningen till skötare i psykiatrisk vård, men har sedan 1970, kort efter examen, valt bort att arbeta i just psykvården, och istället arbetat med något annat.
  Jag är nämligen HUMANIST I MITT HJÄRTA och har aldrig glömt bort våra rötter, DEN SJÄLVLÄKANDE NATURMÅNNISKAN I KEMIKALIEFRI ZON, I TRYGG VUXENMILJÖ, DJUPT INNE I SKOG OCH MARK, ALDRIG LÅNGT BORTA FRÅN ELDSTADENS GLADA SKRATT.

  Tack vare TV-RUTAN har de flesta svenskar den senaste åren bevittnat BILDER OCH FILMER AV APATISKA ASYLSÖKANDE FLYKTINGBARN.
  De liknar den lilla LUCIA i sin säng på S:t Lars forskningsavdelning i Lund 1970 som fick ECT.

  HUR DJUPT SKALL MÄNNISKAN HINNA SJUNKA I LYCKOPILLERTRÄSKET OCH ECT-ARSENALEN INNAN DET SVENSKA RÖSTBERÄTTIGADE FOLKET VAKNAR?
  MÅSTE DET ÅSKVÄDER, STORM OCH KLOTBLIXTAR TILL FÖR ATT VAKNA OCH INSE ATT VILJAN ÄR FRI?
  VILJAN ATT BEFRIA OSS FRÅN PSYKIATRIN SOM ÄMNE ÄR HÖR OCH HÄPNA FRI, FRI, FRI!

  MER FRÅN LISA:

  ECT-mästaren, överläkare på psyket i Trelleborg, Dr Marco Nobis, är ordförande för NACT en nybildad NORDISK förening för konvulsiv terapi, med syfte att främja ECT i samarbete med THE ASSOCIATION OF CONVULSIVE THERAPY (ACT) IN NORTH AMERICA.
  I en webartikel i Sydsvenskan den 26 september 2007, dokumenteras Dr Nobis ect-arbete i ord och bild, som om det var något nytt under solen!
  MEN SÅ HÄR ÄR DET!
  Redan i början av år 1970, kom jag som skötarelev på en SPLITTERNY PSYKIATRISK FORSKNINGSKLINIK på S:t Lars sjukhus i universitetsstaden LUND, som elevpraktikant där, till att bevittna hur den ENDA FORSKNING SOM BEDREVS DÄR VAR DEPÅINJEKTIONER OCH ECT plus något som kallades narkosyntes av docent Olle Hagnell.
  Ingen annan forskning bedrevs.
  På ect-avdelningen, år 1970, utövades elektrochockerna exakt som Dr. Nobis nu lovordar som något nytt och FÖRFINAT!
  Patienterna FASTADE som inför en vilken operation som helst, förbereddes med lugnande subcutan imjektion som inför en vilken operation som helst, fick muskelavslappnande CURARE ( ett indianpilgift) redan då och låg paralyserade, förlåt jag menar muskelavspända, och helt nedsövda med narkos administrerat av en professionel narkosläkare från lasarettet i stan, innan de fick psykiatrikerns elektroder på skallen, så tårna krampade och böjdes och spretade, och vitrockarna nickade till varandra och log: ” TVÅ HÅL I VÄGGEN ÅR UNIVERSUMS STARKASTR KRAFT!”
  Undersköterskeeleverna undervisades i att bemöta patienten värdigt direkt vid uppvaknandet i vilorummet, efter ECT-seansen:
  “När patienten vaknar skall man fråga: ÄR DU HUNGRIG?”
  Det ingår i utbildningen av sjukvårdspersonal att behöva närvara vid dessa vedervärdiga behandlingar av ens stackars medmänniskor, för det ingår i utbildningarna att praktisera på psyket också.
  Att Dr Nobis arbetar för att få ECT till att vara så mycket mer förfinat och preciserat idag än för trettiosju år sedan är som att presentera kejsaren inför folket i sina nya kläder och jag ikläder mig gärna rollen som barnet som utropar:
  “Titta, titta, kära mor, KEJSAREN ÄR JU NAKEN!”
  Jag utgår ifrån att socialministern läste sagan av Hans Cheristian Andersen som barn!

  Jag avslutar med ett citat ur en lärobok i naturkunskap för gymnasieskolan:

  HOMO ERECTUS, den upprättgående, levde för 0,4 – 1,6 miljoner år sedan.
  HOMO ERECTUS kunde nå en längd av 170 cim och hennes hjärna var relativt stor, 1000cm3.
  Ökande intelligens ledde till att hon kunde förfina sina verktyg och, inte minst viktigt, ANVÄNDA ELDEN.

  INFORMATIV LÄNK TILL ECT-MOTSTÅNDAREN Dr Peter Breggin:

  http://www.breggin.com/neuropathologyand.pbreggin.1986.pdf

  MER FRÅN LISA:

  Elektrochock eller ECT ( Electro Convulsive Treatment) innebär ett framkallande av ett epilepsiliknande anfall med elektrisk ström.
  CONVULSION BETYDER KRAMPANFALL
  Det verksamma vid dena elbehandling är DET EPILEPTISKA ANFALL, som den elektriska strömmen utlöser i hjärnan.
  “Terapin” innebär att EN ELEKTRISK STRÖM PÅ C:A 0,8 A SÄNDS GENOM PATIENTENS HJÄRNA MED HJÄLP AV ELEKTRODER SOM ANBRINGATS PÅ HUVUDET.
  Enligt en lärobok i naturkunskap för gymnasiet består människokroppen till stor del av saltlösningar och leder därför ström bra.
  Redan en så liten ström som 10mA, det vill säga 10 tusedels ampere, kan ge muskelkramper.
  Vid växelström 50 Hz händer följande:
  0,1 mA Kan uppfattas av tungan.
  1mA Uppfattas av fingrarana ( kittlande, vibrerande känsla)
  5mA Ger stickande smärtor men är ofarlig.
  10mA Muskelkramper börjar uppträda.
  20mA Gränsen för att man kan lossa ett grpp har passerat.Kan ge brännmärken.
  Försök inte dra loss offret. Bryt strömmen!

  30mA Förlamar ansiktsmuskulaturen efter någon minut.
  Konstgjord andning omedelbart lönar sig i regel.

  50mA Ger kraftiga och smärtsamma kramper.
  Kan om den passerar brösthålan några sekunder åstadkomma hjärtkammarflimmer, som vanligen leder till döden. Förutom yttre brännskador kan även inre sådana uppstå i vävnaderna.

  500mA Åstadkommer svåra brännskador men är inte alltid direkt dödande.

  800mA Ger ett stort epileptiskt krampanfall, GRAND MAL, vilket är syftet med ECT eller el-terapi, som det också numera kallas, en modern psykiatrisk behandling i Sverige år 2007.

  0,8A är detsamma som 800mA, ellerhur?

  A betyder ampere.

  mA betyder en tusendels ampere, alltså mikroampere.

  Mikro betyder tusen.

  Jag citerar nu följande ur boken “Dynamisk psykiatri” av docent Johan Cullberg skriven 1984:
  “Elbehandling är fortfarande ganska populär i Sverige vid reaktiva psykoser, även i tidig fas.
  Detta är en klåfingrighet som mera är en tröst för doktorn än för patienten.”
  “Problemet med elbehandling är att patienten inte får uppleva förmågan att “med egna krafter” ta sig ur psykosen”
  Johan Cullbergs egen bror, konstnären Erland, misshandlades på Beckomberga sinnessjukhus på 60-talet med bland annat 50 elchocker, innan biskpsfamiljen hann rädda honom därifrån, enligt docent Cullbergs nya bok, “Mitt liv med psykiatrin”.

  0,8 A

  MER FRÅN LISA:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/ECT

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Elektricitet#Skador_av_elektricitet

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Epilepsi#Diagnos

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1352&a=703096

  MER FRÅN LISA:

  När den moderne psykiatrikern undervisar i sitt ämne, går det ofta till så att han eller hon PEKAR MED MUSEN på en bild som mest påminner om en sådan som väderleksrapportrarna brukar förevisa när det är osäkert att bestämma om, varifrån, vart, hur starkt och när, ovädret kommer att slå till.
  Vad BLIXTNEDSLAGET, förlåt jag menar, el-terapi/ el-behandlingar/ ECT/ el-chockbehandling ( olika benämningar på samma sak!) beträffar så hänvisas med andakt till RÅTTEXPERIMENT PÅ SVENSKT UNIVERSITETSSJUKHUS.
  En av indikationerna på att få remiss till ECT-AVDELNINGEN, är att den djupt deprimerade hjälpsökande patienten är GRAVID OCH KVINNA.
  Vad är likheten mellan råttan och den gravida svenska kvinnan, herr eller fru professor i psykatri?
  Denna fråga ber jag socialministern titta närmare på!
  Dessutom hur kommer det sig att forskningen inom psykatrins värld bara går runt, runt hela tiden?
  Psykiatrin som ämne är en OND CIRKEL.
  Befria samhället och de unga läkarstuderande från denna KEJSARENS NYA KLÄDER!
  SSRI-läkemedlen, de nya antidepressiva storsäljarna har visat sig ha SJÄLVMORDSBENÄGENHET som BIVERKNING. Patienten blir tillräckligt lycklig för att lyckas ta sitt eget liv!
  TRAGISKT BORTOM GRÄNSEN DÄR MÄNNISKOTÅRARNA TAR SLUT.
  Psykiatrin går runt, runt…
  Hjälp, låt oss behandla alla dessa självmordbenägna medmänniskor med ECT, för ECT eller el-terapi eller el-chock som det också kallas, används just som förstahandalternativ om en patient anses vara självmordbenägen, så tycks logiken vara inom läkarkåren?
  Längre tillbaka i tiden, observerade psykiatrikerna att patienter med epilepsi ALDRIG också hade diagnosen schizofreni, och därav bestämdes att ge patienterna med schizofreni EPILEPTISKA GRAND MAL ANFALL, stora epilepsianfall GENOM ATT GE EL-CHOCKER PÅ HJÄRNAN. Detta görs idag som sagt på gravida kvinnor som på grund av hormonstress blivit deprimerade, på förvirrade gamlingar, KVINNOR SOM BLIVIT STRESSADE OCH DEPRIMERADE I SAMBAND MED KLIMAKTERIET på grund av hormon- och närings-OBALANS.
  Intet ont anande hänvänder sig naturligtvis den svenska medborgaren till sin vårdcentralsläkare och kan i värsta fall därifrån remitteras till psyken, där ECT-AVDELNINGEN FINNS.
  Detta hände min egen älskade mor år 1960.
  Detta händer många andras älskade mödrar år 2007.
  Detta händer även män numera.
  ENDAST FOLKET OCH VÅRA FOLKVALDA KAN I VÅRT DEMOKRATISKA LAND LÄTT STOPPA DENNA FÖRNEDRING AV MEDMÄNNISKOR SOM HAR DET SORGLIGT OCH SVÅRT.
  Vi är människor, varken möss eller råttor och till och med dessa djur borde få lov att leva sina liv utan att bli försöksdjur i experiment som bara går runt, runt, runt, till profit för vissa.
  GOD JUL!.
  Tack!

 6.   Rolf Andersson, Göteborg 17 november, 2007 | 15:17  

  Psykiatrin som låg bakom den systematiska utrotningen
  av utvecklingsstörda, handikappade och ”oönskade” i upptakten
  till andra världskriget.
  Psykiatrin som genomförde massteriliseringar i Tyskland och
  Sverige.
  Psykiatrin som ger amfetamin till försvarslösa barn.
  Psykiatrin som är så långt fallen och så brutal och barbarisk att den
  enda ”hjälp” man kan ge, är att koppla patienten till ett vägguttag
  och slå på strömmen.
  Och det mest hårresande av allt – detta är statligt finansierat med dina
  och mina skattepengar. Detta är den ”hjälp” staten ger till sina medborgare.
  Detta är INTE hjälp! Detta är förtryck! Och brutal kontroll till apati.
  Tack för ordet.
  Vänligen och bestämt
  Rolf Andersson

 7.   Siw Rodin, Göteborg 17 november, 2007 | 23:39  

  Som sjuksköterska och jag har många kolleger med mig ställande jag mig ytterst frågande till om vi i Sverige som ju har en framträdande plats vad gäller sjukvård i övrigt ska tillåta oss dessa
  antilka, våldsamma och farliga behandlingsmetoder med synnerligen svåra biverkningar och ingen bevisad gynnsam effekt. Som en narkosläkare sa till psykiatrikern som skulle ge elchocken: Varsågod och koagulera….Det är nämligen vad som görs. Koagulation används på operation för att stilla blödningar genom att bränna de blödande kärlen. DET är en beprövad och verksam metod vid sedvanliga operationer t.ex. i bukhåla.

 8.   Ulla-Karin Sjöberg, Trollhättan 18 november, 2007 | 13:37  

  Det är ju inte klokt att sådant förekommer, jag frågar mig om de ansvariga psykatrikerna själva skulle vilja motta den behandling de ger sina patienter? Jag tror mig veta svaret. En läkare som inget annat har att ta till för att hjälpa har förverkat sin rätt att kalla sig läkare i ett civiliserat samhälle. Det behövs inga experter för att förstå detta, det räcker gott med sunt förnuft. Att förstöra hjärnan på någon är i andra sammanhang kriminellt.

 9.   Dan Rutström, Angered 18 november, 2007 | 15:36  

  Hur kan någon tro att man kan hjälpa någon på ett bestående och konstruktivt sätt – genom att koppla upp någons skalle mot elnätet och därefter koppla på strömmen?
  Detta påfund kom fram genom att en förståsigpåare stod och iakttog hur man bedövade grisar före slakt med ström i Italien. Är vi grisar och ska vi till slakt?

 10.   Erik. A. 18 november, 2007 | 16:53  

  Läste faktan. Och har också sett biverkningarna av ECT. Det bör stoppas med omedelbar verkan.

 11.   Britt-Marie Erlandsson, Hässleholm 18 november, 2007 | 17:47  

  I vissa avseenden lever vi fortfarande på medeltidsstadium. Det gäller i allra största grad de som ger elchocker. Stoppa elchockerna NU! Om man inte vet hur man kan hjälpa dessa personer så behöver man väl i alla fall inte tortera dem!

 12.   Peter Gröhn, Wintrie 18 november, 2007 | 19:32  

  Elchocker är barbariskt och hör till medeltiden. Att man fortfarande gör det bevisar bara att Psykiatrin inte har kommit någonvart.
  Dom borde skämmas.

  Peter gröhn

 13.   Christina Gröhn, Wintrie 18 november, 2007 | 19:54  

  Denna sk ”behandling” är fullständigt oberättigad i medicinsk mening
  då ingen läkning sker!
  Snarare en tillfredsställelse av sadistiska lustar hos djuriska psykiatriker
  som har mage att försöka lura i befolkningen att de går under läkarvetenskapen!
  Tyvärr har jag träffat flera elchokade patienter som inte har något ”liv” kvar
  då de även berövats känslan av att känna gjädje över något.

  Att detta får pågå i Sverige är en skandal! Stoppa detta nu!

  Notering: I Skäne tittar man på att privatisera vissa delar av Psykatrin för att slippa långa och besvärliga beslutsvägar bla. Är detta ett sätt för att ge ännu fler elchoker/tortyr eller annan obskyr ”behandling” utan offentlig insyn ?? Vi har ju läst om en hel del övergrepp inom denna verksamhet redan och detta vore ett ypperligt sätt att försöka mörklägga vad som pågår……

 14.   Rolf Danielsson 18 november, 2007 | 21:09  

  Detta är omänsklig behandling och borde vara förbjudet för länge sedan ! ! !

 15.   Marcus Kämpe 18 november, 2007 | 21:17  

  Fullständigt omänsklig behandling. Förstår inte hur de kan bortförklara de hemska resultat de orsakar. ECT och antidepressivamedel borde förbjudas enligt lag och psykiatrin borde läggas ned då den saknar någon form av vetenskap som backar upp den.

 16.   Jane Nyman, Malmö 18 november, 2007 | 22:07  

  Jag instämmer fullständigt att elchocker fördärvar personen. Någon måste ju tjäna på det eftersom de fortsätter att ge dessa elchocker.Svaret är solklart.Att psykiatrin är desperata kan jag förstå eftersom inget de har ”lanserat”än har botat en enda fullt ut.
  Världens främsta auktoritet och förespråkare för elchocker,Harold Sackeim,fastslår efter 25 år att elchocker är förödande för individen.Han erkänner öppet att ECT framkallar permanent minnesförlust och brister i kognitiva förmågor(studie publicerad jan 2007)
  Detta säger ju en del.
  Hur mycket bevis behöver vår regering för att förstå att detta är en krimminell handling som pågår varje dag i Sverige ?
  Stoppa genast elchocksbehandlingen.

 17.   Lotta Kemmer 18 november, 2007 | 23:04  

  Det är för mig fullkomligt obegripligt att denna form av grymhet mot människor inte kriminaliserats för länge sedan. För mig framstår elchocker som något mycket värre än mord.

 18.   karin barth 18 november, 2007 | 23:42  

  För mig är detta absolut ett föråldrat och ett inhumant sätt att hjälpa personer med svårigheter att komma ur problematiken, så att det blir hållbart på lång sikt. Dessa metoder likt andra kan mycket väl jämföras med tortyrmetoder i andra länder som vi så väl kritiserar och skrivit under avtal om att det strider mot mänskliga rättigheter och ni vet resten.
  Idag efter allt vad forskning, kunskap i beteendevetenskap etc. bör hjälp till dessa människor finnas på annat sätt än att på nytt införa gamla förlegade metoder som inte hjälpt en enda person utan som många här nämnt utplånar hjärnans och kroppens funktioner att en vändning aldrig ses i sikte mer. Det skapar och binder istället ångestsymptom samt svårighetsgrader rent psykiskt. Du återfår aldrig riktig hjärnfunktion efter sådan behandling som inte längre kan klasifieras som legal metod utan utgöra ren tortyr istället. Bekvämt att slippa engagera sig i människors problematik och behöva visa ngn. empati, så tyvärr kan jag som er andra inte se några som helst rättigheter till att det finns kvar. Resultaten och effekterna har rent statistiskt också visat sig usla och allt tyder på att den ska bort för alltid.
  Vad som kan vara en trend nu i samhället i stort är att allt dåligt och grovt tas fram allt för att förgöra varandra, så även om det är fråga om vård d, så slår det över till tortyrmetoder, vilket man i andra länder betraktar som behandling av ex. oliktänkande, intellektuella m.fl.Nej, fy ruttet skulle min farmor säga och det sa rätt mycket, när även hon ville protestera.

 19.   Åsa Graaf, Stockholm 18 november, 2007 | 23:46  

  Jag tycker det är vansinnigt att ge en människa som redan mår dåligt och har ev. problem
  ELchocker. Vi behöver prata med människor och hjälpa dom – inte plåga dom!

  Åsa

 20.   Stefan Rahkonen, Göteborg 19 november, 2007 | 00:03  

  Jag känner en person som fick elchocker mot sin uttryckliga vilja. Detta var för cirka fem år sedan. Det var det värsta hon hade varit med om, sa hon. Hon anmälde det hela, men fick ingen upprättelse.
  Tydligen så är det även så att nästan ingen av psykiatrikerna kan tänka sig att själva utsättas för elchocker. Förbjud omedelbart elchocker!

  Stefan

 21.   Kaj Samuelsson 19 november, 2007 | 00:19  

  Det är avskyvärt och borde förbjudits för länge sedan.

 22.   Henrik Rhedin 19 november, 2007 | 00:29  

  Det krävs intenågon stor renässansmänniska för att för att tycka att elchocker – eller ”ECT-behandling” som det mindre barbariskt klingande namnet lyder – är ett suspekt sätt att hjälpa medmänniskor i själslig kris!
  Lugn omgivning, god kommunikation, bra föda är mycket pålitligare metoder.
  Men fungerar dessa när el-chocks-alternativet har tillgripits??!! Eller har man fördärvat möjligheterna till verklig återhämtning då?!
  Om man upplever personliga svårigheter i livet, då kanske det finns vissa personer man skulle vilja anförtro sig, och andra som man absolut inte skulle vilja sätta sig i kommunikation med, för att man känner att de inte är goda lyssnare, inte genuint vill en väl, och dylikt.
  Tänk om det är den sista kategorin människor som står där i vita rockar vid elchocks-apparaten och försäkrar en om att ”jodå, det kommer att gå så bra, så bra. Ligg nu ner så ska du få något lugnande.” Hemska tanke!
  Förbjud denna primitiva utövning i svensk lagstiftning!

 23.   Marina Jansson, Göteborg 19 november, 2007 | 01:16  

  Vi måste bli fler som får upp ögonen för detta barbari.
  De flesta jag talar med om det här säger förvånat ”Elchocker!?! Men det har man väl slutat med för längesedan?” Alla vet att det inte fungerar men få känner till den stora utbredning ETC-behandling har i Sverige.
  Vi måste som sagt bli fler…

 24.   Jesper Billing, Helsingborg 19 november, 2007 | 01:37  

  Vad är det psykiatrikerna försöker åstadkomma med ECT?

  Detta skriver man vid Lunds Universitet på deras hemsida:

  ”Anslag till forskning om elbehandling
  Elektrokonvulsiv terapi, ECT – ”elchocker” – har för många en skrämmande klang. Men behandlingens effekter är betydligt bättre än dess rykte: den kan hjälpa mot depressioner som inget annat biter på, och kan faktiskt också få nervceller i hjärnan att nybildas. Två forskargrupper i Lund har fått sammanlagt 600 000 kr av stiftelsen Konsul Thure Carlssons Minne för forskning om ECT.”

  Texten fortsätter med att lägga ut om hur hjärnceller skulle nybildas genom ECT.

  Var finns granskning av dessa psykiatrikers sjuka studier?

  Sådan här propaganda sprider Lunds Universitet, vilket får mig att rysa! Kära ni på Lunds Universitet – rensa ut bland leden om ni vill behålla någon trovärdighet för er verksamhet i framtiden!

  Man försöker visa en vetenskaplig sida, och anspela på att det trots allt är bra. Hur skulle det vara om man sa som det var: Många riskerar, förutom allvarliga fysiska skador, även minnesförlust.

  Att undertrycka vissa minnen, eller att försöka skära av eller bränna bort vissa nervbanor eller kommunikationsvägar i hjärnan, eller att döva ned personens medvetande med droger, är de metoder psykiatrikerna i huvudsak ägnar sig åt när de ”botar” patienter.

  Deras metoder är kristallklara! Ju mer man stänger av tankarna desto bättre, verkar vara deras motto.

  ECT har alltid varit och är fortfarande en GRYM metod att försöka undertrycka någons oönskade tankar och beteenden med. Vem blir i längden friskare av att undertrycka sina tankar och känslor?

  Det är bara en person med total okunskap eller en illvillig person som kan fortsätta ge patienter ECT. Det är klart att det går att lura i människor som står i nöd att ta till detta satyg till tortyr, som någon slags hjälp. Jag uppfattar det som en kriminell handling, oavsett vad lagen säger!

 25.   Erica Kulin 19 november, 2007 | 10:06  

  Att man använder elektricitet för att ”behandla” ett tillstånd hos en människa är oerhört barbariskt och helt enkelt så ociviliserat. Sedan har det inget terapeutiskt värde det borde vem som helst kunna se.

 26.   Vanessa Frykman 19 november, 2007 | 10:59  

  Det bör förbjudas omedelbart utan tvekan.Ect försämras människan tillstånd.

 27.   Peter Anstrin, Stockholm 19 november, 2007 | 11:07  

  Psykiatrikerna har kommit underfund med att antidepressiva medel inte hjälper – att de i själva verket är självmordsframkallande (det står på biverkningslistan). Vad har de kvar? Elchocker! De måste använda det för att överhuvudtaget ha något kvar. Destruktiva behandlingar är allt psykiatrin står för. Lägg ner psykiatrin – det kan inte bli sämre i alla fall!

 28.   Hansi Cross 19 november, 2007 | 11:19  

  Jag protesterar starkt mot användandet av el-chocker inom den s k ”psyk-vården”. Det är en brutal och sadistiskt metod som inte fungerar, om det nu är friska och glada männsikor man vill ha. Endast fascister som vill att deras omgivning ska vara lätt att kontrollera får ut något av att förvandla sina med-männsikor till zombies. Dom psykiatriker som ger el-chocker kanske borde prova på det själva?

 29.   David Frykman, Stockholm 19 november, 2007 | 11:26  

  Jag har en vän vars mor sattes på Norrtulls sjukhus i Stockholm (psykiatrisk avdelning). Hon fick både antidepressiva medel och elchocker. Hon tog därefter livet av sig.
  Det jävliga är att jag pratade med min kompis mor när jag var mindre och det fanns inga fel på henne.
  Psykiatrin har då mördat en kvinna, dom får pengar av det svenska folket (skattebetalare) för en så nedtryckande handling och det fortsätter än idag?
  Någon med sunt förnuft och makt bör göra någonting åt detta nu!

 30.   Gerth Eriksson, Stockholm 19 november, 2007 | 11:32  

  Det viktiga är att så många som möjligt får möjlighet att ta del av fakta angående de barbariska metoder som åter används inom den svenska psykiatrin. Det är min mening och hopp att även politiker och ansvariga i grunden är goda ansvarkännande individer som baserat på fakta kan fatta beslut som ser till att oskyldiga inte drabbas av dessa hemskheter.

  Bevisen är entydiga att dessa sk ”behandlingar” med elchocker är skadliga för den drabbade individen. Hur länge kan man då blunda för detta och försöka undslippa sitt ansvar?

  Låt oss fortsätta sprida sanningen så ser vi till slut vilka i ansvarsställning som står upp rakryggat och tar sitt ansvar, och vilka som väljer att fegt tiga.

  Vill härmed också officiellt inlämna min protest mot att elchocker fortfarande FÅR drabba individer i vårt annars upplysta land. Man skäms faktiskt samtidigt att vi låtit oss luras så länge här i Sverige, när man i andra länder insett sanningen.

  Dags att vi skärper oss!

  mvh

  Gerth Eriksson

 31.   livpersson 19 november, 2007 | 11:38  

  Det gör ont att vi inte har kommit längre än att vi använder urgamla metoder,som ger bestående skador,förbjud detta!

 32.   Camilla Forsell 19 november, 2007 | 11:46  

  Att dessa destruktiva och barbariska behandlingar med Elchocker fortfarande ges till individer i Sverige är fruktansvärt!! Vi måste se till att denna förnedring av människan upphör omedelbart. Dags att sätta STOPP för psykiatrin som ödelägger liv efter liv!

 33.   Birgitta Amundsen 19 november, 2007 | 11:48  

  På 50-talet var en nära släkting utsatt för elchocksbehandling, som man då kanske trodde var lösningen. Då det inte fungerade genomgick han en lobotomi operation, vilket definitivt satte stopp för all framtida hjälp!
  Ett halvt sekel senare fortsätter dårskapen och man tror inte att det är sant.
  Det måste bli ett slut på att människor utsätts för detta fysiska skändande.

 34.   Mikael Öström 19 november, 2007 | 11:50  

  Otroligt att psykiatrin kan få finnas kvar med sina tortyrliknande behandlingar.Det hörde medeltiden till och inte i dagens moderna samhälle.Skrota hela psykiatrin och skicka den till historien.

 35.   Jens Lundberg 19 november, 2007 | 12:22  

  Klart intressant att dagens samhälle och beslutfattare inte reagerar mot behandlingsmetoder som ECT och liknande. En person som sitter i beslutsfattande position och godkänner dessa metoder är extremt dåligt informerad. Tar man reda på fakta runt att skicka ström in i skallen på en individ och ”röra-om” så kan man omöjligen stå bakom en behandling som ECT…såvida man inte har något att vinna personligen på det – den som blir utsatt gör det inte. Det är verkligen dags att reagera och agera!!!

 36.   Roland Andersson, Stockholm 19 november, 2007 | 12:44  

  En gång såg jag en man bli el-chockad. Det var en chock både för mig och honom. Han fick den för att han var förvirrad. Efter ett dygns sömn sa han att han aldrig varit så förvirrad i hela sitt liv.
  Det är märkligt i vår moderna och utvecklade värld att detta sätt av ”vård” tillåts. Ursprunget kommer ju trots allt från en psykiatriker som var på besökte i ett slakthus i Italien där el-chocken användes vid slakt av grisar.
  Min erfarenhet är att den som fått ström i kroppen kan ha en rolig historia att berätta från de reaktioner och effekter den skapade men att det egentligen inte alls var de minsta roligt när det inträffade.
  Det är dags att sätta de rätta perspektiven på vad som behöver rättas till i samhället. Visst är det fel med förtroendevalda som betalar svartjobb, klantar till det med kreditkort, inte betalar TV-licensen eller spionerar på nätet men här pratar vi om att de styrande, vilka vi har valt, accepterar och t.o.m. betalar för att tortera människor. Och det sämsta av allt är att många av dessa människor tvingas till denna ”behandling” mot sin egen vilja.
  Hur kan vi någonsin lösa de problem vi har i samhället om vi inte ens kan säga nej till något som vilken sund människa som helst vet är fel, om inte annat för att jag själv absolut står över och tackar nej till denna elektriska ”vård”.

 37.   Morgan Moberg 19 november, 2007 | 13:03  

  Bedrövligt att elchocker fortfarande förekommer i Sverige! Ett förbud mot användning måste tydligen införas omgående.

 38.   Erik Jakobsson 19 november, 2007 | 13:24  

  Elchocker, nej tack

 39.   Bo Larsson, Bunkeflostrand 19 november, 2007 | 14:07  

  I klartext så vill jag påstå att ECT (Elchocker) är en Tortyrmetod.

  Syftet är helt klart inte att hjälpa någon, utan istället att sätta denne i ett hjälplöst tillstånd.

  Kvasi vetenskapen Psykiatri har inte ett enda belägg för att detta verkligen är en metod som fungerar, utan strävar enbart efter att kontrollera och lugna sina offer.

  ECT är hjärntvätt i sin mest brutala och enkla form.

  Hur kan detta få fortsätta i dagens moderna samhälle ?

  De beslutsfattande politikerna kan inte skylla på att ”de inget visste” – det krävs inga omfattande kunskaper eller långa studier för att förstå att om man skickar ström genom hjärnan så skadas den. Det är ganska elementärt.

  Men Psykiatrin gör allt för att deras arbete skall uppfattas som högst avancerat och
  vetenskapligt, inget för de okunniga att lägga sig i…. Det är en del av skådespelet.

  Nej, in med lite vanligt sunt förnuft och STOPPA ECT behandlingarna OMEDELBART !

 40.   Thomas Arvidsson, Göteborg 19 november, 2007 | 14:15  

  Att antalet ECT-behandlingar har i stort sett fördubblats på ett år inom psykvården är
  skrämmande. ECT är inget annat än tortyr, även om det administreras av personer i
  vita rockar under namn av hjälp.
  Vi är grundlurade av psykiatrin och det värsta är att vi alla är med om detta bedrägeri
  genom att vi finansierar det med våra skatter.
  NU FÅR DET VARA NOG!
  Låt oss avslöja bedrägeriet och rädda människoliv.

 41.   Julia Järnerud, Stockholm 19 november, 2007 | 14:44  

  Jag är så arg på att det är ok för en psykiatriker att få mörda andra människor och bryta mot alla männskliga rättigheter som vi har och trots detta går dom fria. Psykiatrikerna måste vara under samma lag som vi andra. Det är en självklarhet att el-chocker ska förbjudas! Frågan bör vara ”Vill jag leva i ett samhälle som snabbt förvandlas till ett zombi-samhälle eller vill jag fortsätta att ha kvar chansen att skapa ett levande samhälle med levande individer som uppnår sina drömmar och mål. Nej, all tillämpning som utövas av psykiatriker bör förbjudas! Jag säger bara det, stackars människor som har hamnat i deras fälla. Nu blir det slut på det!

 42.   Bodil Cross 19 november, 2007 | 16:29  

  Nej tack till Elchocker. Det är ju fruktansvärt att det fortarande använder denna uråldriga metod.

 43.   Anders Arvidsson 19 november, 2007 | 16:42  

  De som förespråkar elchocker (cirka 300 volt) måste isoleras ifrån samhället!

 44.   Anneli Melander 19 november, 2007 | 16:44  

  42.000 personer per år, herregud det blir ju 0,5 % av befolkningen eller 1 på 200 ungefär och detta varje år, ja man kan lätt räkna ut vilket utslaget samhälle vi alla blir tvungna att leva i. För att inte tala om all smärta, tortyr och mänskligt lidande som ECT skapar för offret och dennes familj är det en enorm ekonomisk belastning för Sverige. Pengar man istället kunde använda för att ordna en lugn omgivning för dem som behövde vila och näring och en chans att ta sig tillbaka till ett drägligt och respektfullt liv. Och det skulle inte kosta en bråkdel av vad ECT ”behandlingen” kostar samhället. Jag är säker på att det finns ett stort antal
  människor inom vården och den alternativa vården som har bra beprövade metoder om hur vi kunde bistå människor i nöd. Det är varje månniskas grundläggande rättighet att få vård och vila då hon behöver det och ha rätt att välja den vården själv. Vi måste värna om de
  mänskliga rättigheterna för varje enskild människa ! Tack för ordet !

 45.   Peter Ljunggren, Häljarp 19 november, 2007 | 16:49  

  Min far blev psykiskt sjuk för ca 25 år sedan. På min mors inrådan kom han in till psykiatrin.
  Där han stannade ett dygn innan han rymde. Han var livrädd för psykiatrin och speciellt elchocker. Så en höstdag tog han livet av sig, efter att ha använt psykofarmaka i över ett halvt år. Psykiatrin trycker ner människor med elchocker och droger.
  Förbjud dem att använda elchocker! Ge inga anslag till dessa människor.

 46.   Jan Malmstad 19 november, 2007 | 16:59  

  Underbart att du har skapat en protestlista.

  När man ser bilder och inspelningar på folk som får elchocker så kan man inte annat än rysa.

  ECT – nej tack.

 47.   Hans Johanson 19 november, 2007 | 17:16  

  Man är ju benägen att tro att mänskligheten har gått framåt i syfte att ta hand om människor som inte fungerar i samhället. Har ETC hjälpt någon överhuvudtaget.
  Det är väl bara en tidsfråga när isbaden införs igen.
  Stoppa kvacksalveriet, stoppa ETC
  Hans Johanson

 48.   Lars Forsell 19 november, 2007 | 18:10  

  Hur kan det vara möjligt att det i vårt utvecklade samhälle har Elchocker som en behandlingsmetod för psykiska svårigheter. Att bränna sönder hjärnan (som är människans känsligaste organ) med elektricitet är hur barbariskt som helst. Det är att skapa vårdpaket som skall baxas fram genom resten av deras liv med våra skattemedel. Nej Buuu för psykiatrin som inte har något bättre att komma med. Avskaffa denna ”stenåldersvetenskap”!!

 49.   Jon Melander 19 november, 2007 | 18:26  

  Statsunderstödd tortyr och detta i namn av hjälp! Önskar att varje psykiatriker och medhjälpare själva fick denna ” hjälp”.

  Gammal gyllene regel: Gör inte sådant mota andra som du inte vill att andra gör mot dig!”

 50.   Pierre Duttlinger 19 november, 2007 | 19:16  

  Att ”behandla ” depression med ECT, d.v.s. bränna bort partier ur hjärnan är av samma dignitet som att amputera någon kroppsdel som man har brutit smärta i. Smärtan försvinner visserligen, men å andra sidan är lemmen också borta och kan följaktligen inte användas igen.
  Visst låter det som en ovanligt intelligent lösning på ett problem? Har du huvudvärk, hugg av huvudet!

 51.   Rickard Helander 19 november, 2007 | 20:23  

  Helt enkelt förtryckande. Blev mycket förvånad över att Sverige är värst på detta. Inte bara ”borde” förbjudas, det MÅSTE förbjudas!

 52.   Karin Engarås, Trelleborg 19 november, 2007 | 21:29  

  Jag förstår inte hur Sydsvenskan bl.a. kan skriva om denna toryrmetod som om det var en behandlingsform. Man tycker att människor i dagens upplysta samhälle skulle kunna se och förstå vad denna hemska behandlingsform gör. Tydligen har inte sanningen om vad metoden gör med människan kommit fram ordentligt. Vi i Sverige måste vakna upp här.

 53.   Jonas Molinder 19 november, 2007 | 22:44  

  Avslöja och förbjud metoder som förstör hjärnan!

 54.   Jim Westergren 19 november, 2007 | 22:58  

  Jim Westergren, Malmö

  Jag skriver på denna lista och ställer mig starkt emot alla former av el-chocker eller elbehandling. Enligt mig orsakar denna typ av ”behandling” bestående allvarliga skador. Enligt mig var det el-chocker som fullständigt förstörde min mormor och jag skrev om detta här.

  Förbjud det.

 55.   Anna Dysholm 20 november, 2007 | 00:31  

  Att el-chocker fortfarande används idag inom psykiatrin visar hur destruktiv psykiatrin är och alltid varit. Skrota psykiatrin!

 56.   Karin Larsson, leg. barnmorska 20 november, 2007 | 01:02  

  Att elchocker fortfarande ges och dessutom ges i namn av ”hjälp” är fullständigt oacceptabelt!
  Att elchocker fortfarande ges är inget annat än ett brott mot Artikel 5 i FN:s allmänna deklaration om mänskliga rättigheter: ”Ingen får utsättas för tortyr eller grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning.”
  Att elchocker fortfarande ges, även till gravida kvinnor och barn, är bortom all anständighets gränser.

 57.   Lars Olsson 20 november, 2007 | 09:26  

  Idiotiskt att förstöra hjärnan.Psykiatrin borde stoppas

 58.   Annica Swenne 20 november, 2007 | 12:12  

  Att psykiatrin ens får existera är för mig en häppnandsväckande sak då vi ändå befinner oss på 2000 talet. Många dystra konsekvenser har inträffat efter deras ”behandling” av patienter. Att psykiatrin ens får fortsätta existera och förstöra liv är så oförståligt.
  Om man tittar på alla massaker i skolor samt självmord som så tragiskt sker, använder de flesta psykiatriska droger.
  Ner med ECT, ner med psykiatrin.

 59.   Bo Nielsen 20 november, 2007 | 12:48  

  Jag funderade just över varför den nybyggda psykiatriska kliniken vid Östra Sjukhuset i Göteborg behöver övervakningskameror vid akutintaget, varför persiennerna är nerdragna på nästan hela bottenvåningen och varför de behöver 3-4 våningar under jord.
  Förklaringen är härmed uppenbar: psykklinikerna sysslar med skumraskverksamhet som inte tål att synas. Moderna tortyrinrättningar finansierade med statliga medel.
  Jag kräver att spykiatrins misshandel och tvångsmetoder stoppas omedelbart och att hela verksamheten utreds med avseende på kriminella handlingar och att de skyldiga straffas!

 60.   Carina Runow 20 november, 2007 | 13:23  

  Jag tycker att det är fruktansvärt att psykiatrin överhuvutaget får fortsätta att tortera människor med så kallad psykiatrisk vård

 61.   Christina Persson, Eslöv 20 november, 2007 | 14:22  

  Det är inte på medeltiden vi lever, fast man kan tro det när man får höra dessa skräckhistorier om elchocker.
  Det är verkligen skräckhistorier.
  Hur kan någon i sin vildaste fantasi tro att någon kan bli hjälpt av detta.
  Vi måste få ett stopp på detta omedelbart.

 62.   Johan Öström 20 november, 2007 | 17:11  

  ECT är ren o skär Tortyr. Otroligt att politikerna blundar för uppenbara kränkningar av mänskliga rättigheter som pågår inom Psykiatrin. Dessa politiker måste konfrontera Psykiatrin och inte ge sitt tysta medgivande till dessa skändligheter som sker dagligen på människors sinnen. De är kriminellt att låta tortyren fortsätta inom Psykiatrin. Förpassa Psykiatrin till historiens sophög och låt mer humana metoder komma fram som Verkligen Hjälper Människor!

 63.   Owe Forsberg 20 november, 2007 | 17:17  

  Man kan tro att det är något skrotupplag någonstans med gammla maskiner de talar
  men jag har en känsla av att bilar får en värdigare behandling än vad man pratar om här.

  Låt oss höja människan till det hon är värd och avsluta hela kapittlet psykiatri!

 64.   Thomas Johansson 20 november, 2007 | 20:00  

  07-11-20
  Människan har gjort många dumma saker genom sin tid på jorden, men det betyder inte att hon måste fortsätta att göra vansinniga handlingar som att förstöra sina medmänniskor med att bränna sönder hjärnan med ström. Tydligen så finns det en eller flera destruktiva krafter som sträcker sig en bra bit upp på maktnivå som har uppenbarligen av någon anledning bara måste förstöra eller undertrycka sin omgivning.
  Det borde finnas krav för att få hamna i bestämmande posion att man i alla fall har ”någon” vilja att göra något positivt för sina medmänniskor snarare än att tvångsmässigt kontrollera dem.
  Nej bort med alla el-chocker.
  Det finns 2 sätt, 1 sluta bara med det. eller 2. plocka bort de som bränner sönder hjärnan på individerna.
  Jag förstår att det ibland kan vara svårt att hjälpa sina medmänniskor, men det behöver man inte dölja med att el-chocka dem, säg bara att ni inte har någon lösning och inse det.
  Dölj inte okunskap med en massa rappakalja och bortförklaringar.

 65.   Helene Eliasson 20 november, 2007 | 21:24  

  Människan behöver en frid som består och som är sann. Många saknar det.nej att låta denna form av tortyr få fortsätta är inte att rekommendera. Människan behöver människor med empati runtomkring sig.

 66.   Barbro Berndtsson 20 november, 2007 | 22:12  

  Det gör faktiskt folk mer zombieaktiga. Det är ingen lösning överhuvudtaget. Vissa personer känner sig väl tryggare själva (förespråkarna för el-chocker) när de kan få andra att bli mindre livskraftiga. Det kan se ut som att det är bra i vissa fall men det gör mycket mer skada än nytta.

 67.   Nils-Erik Persson, Eslöv 20 november, 2007 | 22:59  

  Det är hög tid att sluta med samma barbariska metoder som används för bland annat tortyr och kalla det för behandling under täckmantel av auktoritär Psykiatri. Det finns humanare former för att behandla människor med själsliga problem än att bränna bort dem. Resultaten talar för sig själv. Om inte så på lång sikt.

 68.   Göran Sjövall 21 november, 2007 | 00:30  

  Det är ju för djävligt år 2007, att detta får fortsätta